Hermannstadt - UTA Arad, meci contând pentru etapa a 3-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 29 iulie, de la ora 18:30, pe Stadionul Municipal din Sibiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Hermannstadt şi UTA Arad, două echipe cu joc spectaculos şi care şi-au propus accederea în play-off la finalul sezonului regulat, deschid etapa a 3-a din SuperLiga (pentru Marius Măldărăşanu va fi şi o reîntâlnire cu Mircea Rednic, care i-a fost atât coechipier, cât şi antrenor la Rapid).

Hermannstadt a început campionatul cu o înfrângere pe teren propriu, scor 0-1 cu Farul Constanţa, dar s-a revanşat în runda a doua, când s-a impus categoric pe terenul celor de la Poli Iaşi, scor 3-1.

Hermannstadt a încheiat sezonul trecut pe locul 12 (locul 6 în play-out) după ce a suportat o penalizare de nouă puncte, dar fără această sancţiune ar fi fost la doar un punct de play-out la finalul sezonului regulat.

Echipa antrenată de Marius Măldărăşanu nu a pierdut nici un jucător de bază în această vară şi şi-a întărit lotul cu nume importante precum Cristian Neguţ (Chindia Târgoviște), Valerică Găman (Universitatea Craiova) şi Ruben Fonseca (Tondela), în timp ce Gabi Iancu a fost păstrat după ce a fost doar împrumutat de la FCU Craiova.

„Jucăm acasă cu o echipă mult schimbată, cu un antrenor nou, Mircea Rednic, care ştie să închege rapid o echipă. UTA Arad e o echipă foarte bună, iar calculele pe hârtie nu există. Ne dorim trei puncte, normal, vrem să facem cât mai multe puncte pe început de campionat”, a declarat Marius Măldărăşanum, antrenorul lui Hermannstadt.

UTA Arad a acumulat un singur punct după primele două meciuri, 1-1 în deplasare cu Oţelul Galaţi şi 1-3 acasă cu CFR Cluj, aceasta fiind prima înfrângere din ultimele opt meciuri oficiale, dacă le luam în considerare şi pe cele din campionatul trecut, inclusiv cele două din barajul de menţinere-promovare.

După ce a salvat echipa de la retrogradare, antrenorul Mircea Rednic are ca obiectiv o clasare cât mai aproape de play-off, chiar dacă echipa este mult schimbată: au plecat, printre alţii, Philip Otele, Erico da Silva, Paul Anton, Desley Ubbink, Marko Vukcevic, Roger şi Erion Hoxhallari, iar cele mai importante nume la capitolul veniri sunt Godberg Cooper (Chindia), Denis Dumitraşcu (Chindia), Cătălin Carp (UFA), Marcelo Freitas (Ituano), Albert Stahl (Rapid).

„Trebuie să luăm maximum din aceste prime meciuri. Eu am venit într-un moment dificil şi cred că putem face ce ne-am propus. Am pornit mai greu, dar asta nu înseamnă că nu putem lua trei puncte la Sibiu”, a spus Mircea Rednic, antrenorul celor de la UTA Arad.

Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori în stagiunea precedentă: în sezonul regulat, Hermannstadt s-a impus în deplasare cu 2-1 în tur, pentru ca în retur, la Sibiu, să se înregistreze o remiză, scor 0-0, în timp ce UTA Arad a câştigat, pe teren propriu, partida din play-out, scor 1-0.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Hermannstadt - UTA Arad.

Hermannstadt - UTA Arad 1X

Cotă 1,25


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol