CSKA 1948 Sofia - FCSB, meci contând pentru prima manşă al turului al doilea din Conference League, este programat, miercuri, 26 iulie, de la ora 20:30, pe Stadionul Vasil Levski, şi va fi transmis în direct de Antena 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

CSKA 1948 Sofia, echipă aflată la debutul absolut în Europa, şi FCSB, o prezenţă obişnuită în competiţiile UEFA, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante „duble” din al doilea tur preliminar al Conference League.

CSKA 1948 Sofia a terminat pe locul 3 în ultima ediţie a campionatului din Bulgaria, la 19 puncte în urma campioanei Ludogorets Razgrad (s-a jucat sistem regulat, 30 de etape, apoi primele şase au acces în play-off, unde fiecare echipă a jucat cinci partide).

CSKA 1948 Sofia a fost înfiinţată în 2016, ca urmare a revoltei fanilor din cauza fuziunii dintre istorica CSKA Sofia, care se confrunta cu mari probleme financiare, şi Litex Lovech, pornind din liga a patra!

Echipa este antrenată de Atanas Ribarski, un fost fotbalist mediocru, retras la doar 27 de ani, şi care în ultimele sezoane a fost „secund” şi „intermar”, iar din această vară a fost numit, oficial, ca „principal”.

CSKA 1948 Sofia este lider în actuala ediţie de campionat, cu două victorii obţinute în primele două etape, 2-1 în deplasare cu Levski Sofia şi 3-0 acasă cu Pirin Blagoevgrad.

„Suntem conştienți de echipa pe care o întâlnim şi de jucătorii pe care îi are la dispoziţie. Este foarte bine că am avut meciuri amicale cu echipe care au exact acelaşi stil şi care sunt de nivelul FCSB”, a declarat Atanas Ribarski.

FCSB, vicecampioana României, revine în Conference League după ce anul trecut reuşea să ajungă în faza grupelor, şi are, de asemenea, două succese după primele două meciuri din campionat, 3-1 în deplasare cu FC U Craiova şi 2-1 acasă cu Dinamo.

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB,. Este sigur că echipa sa nu va avea nici o problemă în turul al doilea preliminar din Conference League.

„Nu ne temem de bulgari. Avem echipă prea bună. Noi ne putem bate la ora asta cu orice echipă din lume. Nu îmi place mie, nu fac pronosticuri. Eu nu cred că o să avem probleme. Dacă avem probleme în primul tur, atunci să ne lăsăm de fotbal şi jucăm în România cu CFR Cluj, cu Dinamo, cu Farul”, a declarat Gigi Becali.

CSKA 1948 Sofia şi FCSB se întâlnesc în premieră, iar manşa a doua va avea loc, joi, 3 august, de la ora 21:30, pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti (se va disputa fără spectatori).

Echipa care se va califica dintre CSKA 1948 Sofia şi FCSB o va întâlni în turul al treilea preliminar din Conference League pe Nordsjaelland, vicecampioana din Danemarca.

Echipele probabile

CSKA 1948 Sofia: Naumov - Gurishta, Petrov, Heliton, Orachev - Stoichkov, Daskalov - Karagaren, Umarbaev, Oliveira - Kjartansson.

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Haruţ, Radunovic – Olaru, Şut, Oct. Popescu - Fl. Coman, Al. Băluţă, Miculescu.

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul CSKA 1948 Sofia - FCSB.

CSKA 1948 Sofia - FCSB
X2
Cotă
1,50

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol