Hamrun Spartans - Maccabi Haifa, meci contând pentru prima manşă a primului tur preliminar din Liga Campionilor, este programat, marţi, 11 iulie, de la ora 21:00, pe Centenary Stadium din Ta’Qali, şi va fi transmis în direct de site-ul superbet.ro (live stream).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Hamrun Spartans a câştigat titlul în Malta, al nouălea din istoria clubului, şi are un lot evaluat de site-urile de specialitate la 4,5 milioane de euro, cel mai bine cotat fotbalist din lot fiind Nemanja Krstic, un mijlocaş sârb în vârstă de 28 de ani, adus în vară de la FK Napredak (650.000 de euro).

Antrenorul echipei este Luciano Zauri, un fost internaţional italian (cinci selecţii) şi jucător important, printre altele, la Atalanta şi Lazio (cu care a cucerit Cupa Italiei în 2004), care ca antrenor a mai lucrat în două mandate la Pescara.

În Europa, Hamrun Spartans aproape că nu există: maltezii au fost eliminaţi de fiecare dată în primul tur, cu o singură excepţie, în 2023, când au ajuns în play-off-ul Conference League (au cedat în faţa lui Partizan Belgrad, 3-3 acasă şi 1-4 în deplasare).

Hamrun Spartans a disputat un singur meci amical în această vară, 2-0 pe terenul celor de la Birkirkara.

Maccabi Haifa, campioană pentru a treia oară consecutiv în Israel, are un lot evaluat de site-urile de specialitate la 23,6 milioane de euro, iar cel mai bine cotat fotbalist este Dia Saba (3,5 milioane), după ce vedetele Omer Atzili şi Mohammed Abu Fani au plecat de la echipă (au fost aduşi Erik Shuranov de la Nurnberg şi pe Lior Refaelov de la Anderlecht).

Antrenorul echipei este Messay Dego, promovat de la tineret după plecarea lui Barak Bakhar la Steaua Roşie Belgrad.

Maccabi Haifa a câştigat 15 titluri în Israel, iar în grupele UEFA Champions League a ajuns de trei ori, ultima oară chiar în ediţia trecută, când a terminat pe locul 4 după Benfica, Paris Saint Germain şi Juventus (a câştigat acasă în faţa italienilor cu 2-0).

Maccabi Haifa a disputat trei amicale înainte de startul sezonului, 3-0 cu U Cluj, 1-2 cu Slavia Praga şi 0-1 cu St.Polten, toate în cadrul unui stagiu de pregătire efectuat în Austria.

Câştigătoarea duelului dintre Hamrun Spartans şi Maccabi Haifa o va întâlni în turul al doilea preliminar din Liga Campionilor pe învingătoarea "dublei" dintre Farul Constanţa şi Sheriff Tiraspol.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Hamrun Spartans - Maccabi Haifa.

Hamrun Spartans vs Maccabi Haifa 2
Cotă 1,38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol