IFK Goteborg - Varbergs, meci contând pentru etapa a 15-a din campionatul Suediei, este programat, luni, 10 iulie, de la ora 20:00, pe Ullevi, şi va fi transmis în direct de site-ul superbet.ro (live stream).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

IFK Goteborg şi Varbergs, două echipe aflate în criză de formă şi de rezultate, se întâlnesc în cel mai interesant meci al etapei a 15-a din Allsvenskan.

IFK Goteborg ocupă locul 15, cu doar opt puncte, cu trei mai multe decât adversara sa, Varbergs, ultima clasată, şi cu două mai puţine decât AIK Stockholm, echipa de pe locul 14, ultimul care asigură menţinerea în primă ligă (ultimele două poziţii retrogradrează direct).

IFK Goteborg vine după o victorie (singura în acest sezon), un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la Halmstad, scor 0-0.

Cei mai buni marcatori ai echipei sunt S. Ohlsson (4 goluri) şi M. Berg (3 goluri), iar următorul meci va fi în deplasare cu Elfsborg, pe 16 iulie 2023.

Echipa este antrenată de Jens Berthel Askou, un fost fotbalist de ligi inferioare (a jucat în liga a doua din Danemarca şi Turcia, apoi în liga a treia din Anglia) şi care ca tehnician a câştigat titlul şi cupa în Insulele Feroe cu Havnar Boltfelag în 2020.

IFK Goteborg are în palmares 18 titluri şi opt cupe naţionale, dar şi două Cupe UEFA, cucerite în 1982 şi 1987. Varbergs ocupă locul 16, ultimul, cu doar cinci puncte, şi vine după un egal şi patru înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat (nu are nici măcar o victorie), iar în etapa precedentă a pierdut în deplasare, 0-2 cu Djurgarden.

Echipa antrenată de interimarul Martin Skogman se află la al treilea sezon consecutiv în prima ligă, după ce a promovat, în premieră, în 2020 (a jucat zeci de ani în ligile inferioare, inclusiv în liga a cincea).

Golgheterul echipei esteO. Alfonsi, cu două reuşite din totalul de opt, iar următorul meci va fi acasă cu AIK Stockhlom, pe 17 iulie 2023.

În meciurile din sezonul trecut, 2022 (se joacă sistem primăvară - toamnă), cele două echipe au remizat pe Ullevi, în tur, scor 1-1, pentru ca în retur IFK Goteborg să se impună pe terenul lui Varbergs cu 4-0.

Superbet oferă cota 1,62 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul IFK Goteborg - Varbergs.

IFK Goteborg vs Varbergs 1
Cotă 1,62

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol