Irina Begu - Rebecca Marino, meci contând pentru primul tur al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, este programat, marţi, 4 iulie, nu înainte de ora 13:00, la All England Lawn Tennis and Croquet Club, şi va fi transmis în direct de Eurosport 1.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon (o suburbie a capitalei Londra) are premii totale în valoare de 44,7 milioane lire sterline, ajungând la ediţia a 136-a a turneului masculin (deţinătorul trofeului este Novak Djokovic) şi la ediţia a 129-a a celui feminin (deţinătoarea trofeului este Elena Rybakina).

Irina Begu, desemnată cap de serie numărul 29, va debuta la turneul de la Wimbledon într-o partidă cu Rebecca Marino, în care porneşte cu prima şansă.

Irina Begu (România, 32 de ani, nr. 30 WTA) are însă dezavantajul că nu a mai jucat pe iarbă în acest sezon (de altfel, românca a disputat doar şase meciuri pe această suprafaţă în ultimii patru ani!).

Cea mai bine clasată româncă în clasamentul WTA a jucat ultimul meci la Roland Garros, fiind eliminată în turul al treilea, 3-6, 2-6 cu Karolina Muchova (Cehia, nr. 16 WTA), după ce trecuse cu 6-4, 6-2 de Anna Bondar (Ungaria, nr. 110 WTA) şi cu 6-3, 6-0 de Sara Errani (Italia, nr. 79 WTA).

La ediţia precedenteă a turneului de la Wimbledon 2022, Irina Begu a ajuns până în turul al treilea, unde a fost eliminată de Jelena Ostapenko (Letonia, nr. 17 WTA), scor 6-3, 1-6, 1-6.

Rebecca Marino (Canada, 32 de ani, nr. 83 WTA) a participat la trei turnee pe iarbă înainte de Wimbledon, ajungând în sferturile de finală la Birmingham, unde a cedat în faţa lui Lin Zhu (China, nr. 34 WTA), pentru ca la Nottigham şi Eastbourne să fie eliminată însă din primul tur (ăn totul a disputat opt meciuri pe iarbă în 2023, inclusiv în calificări, din care a câştigat trei).

Anul trecut, la Wimbledon, Rebecca Marino a fost eliminată încă din primul tur, scor 4-6, 6-3, 5-7 cu Katarzyna Kawa (Polonia, nr. 89 WTA).

Irina Begu şi Rebecca Marino nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA, iar câltigătoarea o va întâlni în turul al doilea pe învingătoarea meciului Yanina Wickmayer (Belgia, nr. 74 WTA) - Anna Blinkova (Rusia, nr. 40 WTA).

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul 1: victorie pentru Irina Begu în meciul cu Rebecca Marino, indiferent de numărul de seturi.

Irina Begu vs Rebecca Marino 1 - victorie pentru Irina Begu
Cotă 1,67

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol