​Metz - Bastia, meci contând pentru etapa a 38-a din liga a doua a Franţei, este programat, vineri, 2 iunie, de la ora 20:30, pe Stade Saint-Symphorien.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Metz este foarte aproape de promovare şi are nevoie în meciul cu Bastia de acssă, din ultima etapă, de cel puţin acelaşi rezultat pe care Bordeaux îl va obţine, tot pe teren propriu, cu Rodez (în acest moment, are avantajul golaverajului, +27 faţă de +24, principalul criteriu de departajare).

Metz este pe locul 2, cu 69 de puncte, tot atâtea câte are şi Bordeaux, echipa de pe locul 3 (pe lângă golaveraj, are şi avantajul meciurilor directe, 0-2 în deplasare şi 3-0 acasă), şi cu trei mai puţine decât liderul Le Havre (+26), care joacă acasă cu Dijon.

La un eventual clasament în trei, Metz ar promova graţie golaverajului, în condiţiile în care, în acest sezon, primele două clasate urcă în Ligue 1, iar echipa de pe locul 3 nu mai dispută nici măcar meciul de baraj ca în anii precedenţi (din prima ligă vor retrograda direct ultimele patru clasate, pentru ca din sezonul viitor să se reducă numărul de echipe de la 20 la 18).

Echipa antrenată de Laszlo Boloni (a cincea din Franţa, după Nancy, Rennes, Monaco şi Lens) este neînvinsă de 26 de etape (16 victorii şi 10 rezultate de egalitate), mai precis de pe 24 octombrie 2022, când a cedat în deplasare cu Le Havre, scor 0-2.

De menţionat că Laszlo Boloni a mai reuşit două promovări în Ligue 1, ambele cu Nancy, în 1996 şi 1998 (a doua a venit după un singur sezon petrecut în liga a doua).

În ultimele cinci etape, Metz a bifat trei victorii şi două remize, rezultate care i-au permis să urce peste Bordeaux chiar înaintea ultimei etape.

Bastia ocupă locul 4, cu 60 de puncte, şi nu mai are nici o şansă la promovare, iar în ultimele cinci etape echipa antrenată de Regis Brouard a înregistrat două succese, două egaluri şi un eşec.

Bastia a retrogradat din Ligue 1 în 2017 şi, din cauza problemelor financiare, s-a înscris în National 3 (liga a cincea), reuşind însă să promoveze în doar patru ani până în liga a doua, acesta fiind al doilea sezon consecutiv în Ligue 2.

În meciul din tur, disputat pe 17 septembrie 2022, Bastia s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Metz cu 1-0, după golul marcat de Salles-Lamonge în minutul 10.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Metz - Bastia.

Metz - Bastia 1

Cotă 1,45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol