Dinamo - FC Argeş, meci contând pentru prima manşă a barajului de menţinere - promovare în SuperLiga, este programat, luni, 29 mai, de la ora 20:00, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dinamo şi FC Argeş îşi dispută unul dintre cele două locuri rămase libere pentru sezonul viitor din SuperLiga, într-un duel de tradiţie al fotbalului românesc, care altădată se juca pentru titlul de campioană.

Dinamo a terminat pe locul 4 în Liga 2, iar în ultima etapă din play-off a pierdut pe tereneul celor de la Poli Iaşi, scor 1-5, primul eşec după patru partide fără înfrângere (două remize, urmate de două victorii).

Dinamo este la al doilea baraj consecutiv, după ce în sezonul trecut a retrogradat după o “dublă” cu U Cluj, 0-2 în deplasare şi 1-1 acasă, iar în play-off a cedat pe teren propriu doar în faţa lui Poli Iaşi (scor 1-3).

Echipa antreantă de Ovidiu Burcă a marcat 16 goluri în play-off, iar golgheterii „câinilor roşii” sunt Lamine Ghezali (9) şi Ahmed Bani (6).

“Am trecut prin foarte multe anul ăsta, dar iată că am ajuns în faţa unui baraj în două manşe care ne poate duce acolo unde ne este locul. Suntem pregătiţi, chiar dacă întâlnim o echipă de eşalon superior. Nu există echipa perfectă. Va fi un duel echilibrat”, a declarat Ovidiu Burcă.

FC Argş a încheiat pe locul 14 în SuperLiga (locul 8 în play-out), echipa antrenată de Bogdan Vintilă reuşind să evite retrogradarea directă după ce a câştigat trei din ultimele şase meciuri, inclusiv cel decisiv cu Petrolul, de pe teren propriu, scor 3-0.

FC Argeş a pierdut cinci din ultimele şase meciuri dipsutate în deplasare, acolo unde, în tot sezonul 2022-2023, n-a reuşit decât trei victorii, cu UTA Arad (în sezonul regulat) şi CS Mioveni (în sezonul regulat şi în play-out), iar cel mai bun marcator al piteştenilor în SuperLiga este Arnold Garita (12).

“Suntem declaraţi favoriţi pentru că suntem echipa din Liga 1. Consider că jocul o să fie foarte greu, dar totul depinde doar de noi. Dacă vom reuşi să aplicăm ce am pregătit, vom avea un rezultat bun. Îmi doresc să terminăm cu fruntea sus şi să rămânem în Liga 1”, a declarat Bogdan Vintilă.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în sezonul competiţional 2021-2022, atunci când FC Argeş a câştigat ambele meciuri cu Dinamo din campionat, 2-0 (a) şi 2-1 (d), dar şi pe cel din optimile de finală din Cupa României, 2-1 (d).

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Dinamo - FC Argeş.

Dinamo - FC Argeş
X2
Cotă
1,40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol