Leicester - Liverpool, meci contând pentru etapa a 36-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 15 mai, de la ora 22:00, pe King Power Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Leicester şi Liverpool încheie etapa a 36-a din Premier League cu un meci de care depinde soarta celor două echipe în acest sezon, gazdele fiind fiind în lupta pentru evitarea retrogradării, în timp ce oaspeţii n-au renunţat la o clasare între primele patru poziţii ale clasamentului.

Leicester este pe locul 19, penultimul, la două puncte distanţă de Everton (locul 17, ultimul care asigură menţinerea în Premier League) şi la patru puncte în urma lui Nottingham, o altă echipă care luptă pentru supravieţuirea în Premier League.

Echipa antrenată de Dean Smith vine după înfrângerea de pe terenul lui Fulham, scor 3-5, eşec precedat de două remize cu două contracandidate la evitarea retrogradării, 1-1 cu Leeds (d) şi 2-2 cu Eveton (a).

„Vulpile” au cea mai buna ofensivă din a doua jumătate a clasamentului, cu 49 de goluri marcate (golgheterul echipei este Harvey Barnes, cu 12 reuşite), dar ocupă ultimul loc într-un clasament al partidelor de pe teren propriu, cu patru victorii, patru remize şi nouă înfrângeri (au o singură victorie pe propriul teren în precedentele opt etape).

Liverpool ocupă locul 5, cu 62 de puncte, cu patru puncte mai puţine decât Newcastle United şi Manchester United, care au jucat în această etapă, dar mai au câte o restanţă (în acest moment, toate cele trei echipe au disputat 35 de meciuri).

Cu şase victorii consecutive în campionat, ultima în etapa precedentă, 1-0 pe teren propriu cu Brentford, echipa lui Jurgen Klopp şi-a asigurat locul pentru Europa League, dar nu renunţă la forţarea accesului în Top 4, care să-i permite participarea în ediţia viitoare a Champions League.

„Cormoranii” ocupă poziţia a noua într-un clasament al partidelor jucate în deplasare, cu cinci victorii, patru rezultate de egalitate şi opt înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei este Mohamed Salah, cu 19 goluri în acest sezon de Premier League.

În meciul din tur, disputat pe 30 decembrie 2022, Liverpool s-a impus pe teren propriu în faţa lui Leicester, scor 2-1 (Faes 38a, 45a, respectiv, Dewsbury-Hall 4).

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul PsF2: oaspeţii să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Leicester - Liverpool.

Leicester - Liverpool
PsF 2

Cotă
1,38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime