CFR Cluj - Rapid, meci contând pentru prima etapă din play-off, este programat, duminică, 19 martie, de la ora 19:00, în Gruia, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

CFR Cluj şi Rapid se întâlnesc în ultimul meci al primei etape din play-off, diferenţa de puncte dintre cele două echipe fiind, după înjumătăţire, de şase puncte.

CFR Cluj a terminat sezonul regulat pe locul 2, cu 63 de puncte (va intra în play-off cu 32 de puncte, prin rotunjire), iar în ultimele cinci meciuri de campionat a bifat patru victorii, inclusiv una în ultima etapă, 4-0 acasă cu U Cluj, şi un egal.

În meciurile disputate pe teren propriu în sezonul regulat, CFR Cluj a înregistrat 11 victorii şi patru înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei este Rangelo Janga, cu opt goluri.

„În play-off va fi cu totul altceva, fiecare echipă se va concentra mai mult. O să jucăm pe trei puncte, nu pe un punct şi jumătate. Avem moral bun, aşteptăm meciul cu Rapid. Va fi unul greu, dar am încredere în această echipă, ştim să jucăm meciurile cu presiune”, a declarat Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj.

Rapid a ocupat locul 5 la finalul sezonului regulat cu 52 de puncte (va intra în play-off cu 26 de puncte), pe care l-a încheiat cu două înfrângeri consecutive, 0-1 acasă cu Hermannstadt şi 1-2 în deplasare cu Farul Constanţa.

Giuleştenii mai degrabă au dezamăgit în partidele din deplasare în acest sezon, în care au bifat cinci victorii, patru remize şi şase eşecuri, iar golgheterul echipei şi al campionatului (la egalitate cu Andrea Compagno de la FCSB) este Marko Dugandzic, cu 16 reuşite.

„O să fie o luptă intensă. Participăm la acest play-off pentru a ajunge cât mai sus. Noi ne-am îndeplinit obiectivul. De aici încolo, presiune e pentru cei care au declarat că se luptă pentru titlu”, a declarat Adrian Mutu, antrenorul celor de la Rapid.

În cele două meciuri din sezonul regulat, fiecare echipă s-a impus pe teren propriu, CFR Cluj în tur, pe 16 iulie 2022, scor 1-0 (Yuri 17), iar Rapid în retur, pe 30 octombrie 2022, scor 2-1 (Săpunaru 36p, Dugandzic 71p, respectiv, Muhar 54).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul CFR Cluj - Rapid.

CFR Cluj - Rapid 1X

Cotă 1,28


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol