Newcastle - Southampton, meci contând pentru manşa a doua a semifinalelor din Cupa Ligii Angliei, este programat, marţi, 31 ianuarie, de la ora 22:00, pe St. James Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Newcastle este tot mai aproape de primul trofeu în „era saudită” şi are prima şansă la calificarea în finala EFL Cup după ce, în tur, s-a impus cu 1-0 pe terenul lui Southampton.

Cel mai probabil, una dintre finalistele competiţiei va fi Manchester United, care s-a impus cu 3-0 în prima manşă din semifinale pe terenul lui Nottigham Forest, returul fiind programat, miercuri, 1 februarie, de la ora 22:00, pe Old Trafford.

Newcastle are un parcurs excelent şi în Premier League, acolo unde ocupă locul 3, cu 39 de puncte acumulate după 20 de meciuri, departe însă de liderul Arsenal (11 puncte, „tunarii” au şi un meci mai puţin disputat).

Echipa pregătită de Eddie Howe este la egalitate de puncte cu Manchester United, echipa de pe 4, şi are trei puncte peste Tottenham, ocupanta locului 5, care a jucat însă 21 de meciuri, cele trei echipe urmând a lupta, cel mai probabil, pentru ultimele două locuri de UEFA Champions League (Arsenal şi Manchester City sunt aproape imposibil de depăşit).

În schimb, „coţofenele” au fost eliminate din FA Cup (Cupa Angliei), după ce au pierdut surprinzător, scor 1-2, pe terenul lui Sheffield Wednesday, echipă din liga a treia.

Newcastle a fost preluată anul trecut de Fondul Public de Investiţii (PIF) din Arabia Saudită, care deţine 80% din acţiunile clubului şi este condus de prinţul moştenilor Mohammed bin Salman Al Saud.

PIF gestionează active de 368 de miliarde de euro, spre comparaţie cu City Football Group, societatea controlată de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan şi care o deţine pe Manchester City, care se bazează pe „doar” 27 de miliarde de euro.

Southampton este pe locul 20, ultimul, în campionat, cu 15 puncte după 20 de meciuri, dar distanţa până la locurile de deasupra „liniei roşii” este de câteva puncte (Wolverhampton e pe 17, cu 17 puncte, iar Leicester e pe 14, cu 18 puncte).

Trupa antrenată de Nathan Jones a detonat „bomba” în sferturile de finală, când a trecut de Manchester City, 2-0 pe teren propriu (doar în semifinale se joacă tur-retur), astfel că „sfinţii” au un parcurs neașteptat de lung în Cupa Ligii, competiție pe care n-au cucerit-o niciodată, dar în care au jucat de două ori cu trofeul pe masă, ultima oară în urmă cu şase ani, 2-3 în finala cu Manchester United.

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Newcastle - Southampton.

Newcastle - Southampton 1

Cotă 1.47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol