FC Botoşani - Universitatea Craiova, meci contând pentru etapa a 22-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 19:00, pe Stadionul Municipal, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

FC Botoşani şi Universitatea Craiova, două echipe cu obiective diferite în acest sezon, se întâlnesc într-unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei a 22-a din SuperLiga.

FC Botoşani are doar 21 de puncte după 21 de etape, cu doar două puncte peste UTA Arad, ocupanta locului 15, direct retrogradabil, şi vine după două egaluri şi trei înfrângeri în ultimele cinci partide de campionat.

Flavius Stoican a preluat echipa la finalul anului trecut şi, cu el pe banca tehnică, FC Botoşani a remizat acasă cu CFR Cluj şi a pierdut în deplasare la limită, 0-1 cu FCSB.

FC Botoşani are a doua cea mai slabă defensivă din campionat, cu 34 de goluri încasate, după CS Mioveni (35), iar în meciurile de pe teren propriu din acest sezon are două victorii, cinci egaluri şi trei înfrângeri.

În cantonamentul din Antalya, FC Botoşani a disputat trei partide amicale, 0-0 cu polonezii de la Zaglebie Lubin, 1-0 cu azerii de la Shamakhi şi 3-2 cu Radomiak Radom (Polonia).

Universitatea Craiova, locul 5 cu 38 de puncte după 21 de etape, şapte puncte sub liderul Farul Constanţa şi opt puncte peste ocupanta locului 7, Petrolul Ploieşti, nu mai poate pierde, practic, calificarea în play-off şi vine după două victorii, două egaluri şi o înfrângere în ultimele cinci partide din SuperLiga.

În ciuda rezultatelor bune obţinute (două victorii în două meciuri, 1-0 în deplasare cu CS Mioveni şi 3-0 acasă cu Chindia Târgovişte), interimarul Dragoş Bon nu a fost păstrat în funcţie, fiind înlocuit de patronul Mihai Rotaru cu experimentatul Eugen Neagoe, adus de la U Cluj.

Oltenii, care au ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, au patru victorii, trei egaluri şi trei înfrângeri în meciurile disputate în deplasare în această stagiune.

Universitatea Craiova a disputat trei meciuri amicale în cantonamentul din Antalya, 3-1 cu Kecskemeti (Ungaria), 1-0 cu Widzew Lodz (Polonia) şi 1-1 cu Partizan Belgrad (Serbia).

În meciul tur dintre cele două echipe, Universitatea Craiova s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la FC Botoşani, scor 1-0, graţie golului marcat de Al. Creţu (90+3).

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul FC Botoşani - Universitatea Craiova.

FC Botoşani - U Craiova

2
Cotă

1.85

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol