​Trabzonspor - Fenerbahce, meci contând pentru etapa a 15-a din campionatul Turciei, este programat, sâmbătă, de la ora 18:00, pe Şenol Guneş Stadyumu, şi va fi transmis în direct de Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trabzonspor, deţinătoarea titlului, şi Fenerbahce, liderul la zi, se întâlnesc în derby-ul etapei a 18-a din Super Lig, prima după pauza competiţională prilejuită de Cupa Mondială din Qatar.

Trabzonspor a acuzat programul încărcat din startul sezonului, mai ales meciurile din cupele europene, şi ocupă doar locul 7, cu 23 de puncte acumulate în 13 meciuri.

După ce a fost eliminată din play-off-ul UEFA Champions League de FC Copenhaga (1-2 în deplasare şi 0-0 acasă), Trabzonspor a evoluat în UEFA Europa League şi a încheiat pe locul 3 o grupă din care au mai făcut parte Ferencvaros, Monaco și Steaua Roșie Belgrad, urmând ca în play-off-ul UEFA Conference League să joace cu FC Basel.

Echipa din Trabzon este antrenată de Abdullah Avci, iar în pauza competiţională a disputat trei meciuri amicale, toate încheiate la egalitate, 1-1 cu Hull City, 2-2 cu Crystal Palace şi 1-1 cu Kasimpaşa.

În campionat, Trabzonspor este neînvinsă de şapte partide (trei victorii şi patru egaluri), dar are unul dintre cele mai slabe atacuri din prima ligă a Turciei, cu doar 19 goluri marcate.

Din lot fac parte vedete precum Mark Bartra (Spania, fost la Barcelona, Borussia Dortmund şi Betis Sevilla), Marek Hamsik (Slovacia, fost la Napoli), Maxi Gomez (Uruguay, fost la Valencia) sau Bruno Peres (Brazilia, fost la Torino şi Roma).

Fenerbahce este lider în SuperLig, cu 29 de puncte din 13 meciuri, cu două puncte peste marea rivală Galatasaray, iar în ultimul meci oficial, disputat marţi, 20 decembrie, a trecut acasă cu 3-1 de Istanbulspor, în optimile de finală ale Cupei Turciei.

În amicalele din pauza competiţională, Fenerbahce s-a impus în amicalele cu Rayo Vallecano (3-1), Villarreal (2-1) şi Salernitana (3-0), dar în campionat a pierdut surprinzător ultimul meci disputat, 1-2 pe teren propriu cu Giresunspor.

Antrenorul portughez Jorge Jesus, de trei ori campion cu Benfica Lisabona, are la dispoziţie un lot plin de vedete, cum sunt Enner Valencia (Ecuador, fost la West Ham United şi Everton), Joao Pedro (Brazilia, fost la Cagliari), Michy Batshuayi (Belgia, fost la Chelsea) sau Joshua King (Norvegia, fost la Manchester United, Everton şi Watford).

În UEFA Europa League, Fenerbahce a terminat pe primul loc o grupă cu Rennes, AEK Larnaca și Dinamo Kiev şi s-a calificat direct în optimile de finală și își așteaptă adversarul care va fi decis în urma unui play-off.

În ultimul meci direct, Fenerbahce şi Trabzonspor au remizat pe Şukru Saracoglu Stadyumu din Istanbul, scor 1-1, în martie, în returul stagiunii trecute.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie a oaspeţilor în meciul Trabzonspor - Fenerbahce.

Trabzonspor vs Fenerbahce
X2
Cotă
1.45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol