FC Botoşani - FCSB, meci contând pentru etapa a 3-a a Grupei B din Cupa României, este programat, joi, 8 decembrie, de la ora 20:00, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

FC Botoşani (trei puncte) şi FCSB (două puncte) se întâlnesc într-un meci în care nici măcar victoria nu poate fi de ajuns pentru calificarea în sferturile de finală ale competiţiei (CS Mioveni, liderul grupei cu şase puncte, şi UTA Arad, cu patru puncte, se întâlnesc, tot joi, de la aceeaşi oră).

Calculele sunt simple, FC Botoşani se califică în cazul unei victorii doar dacă UTA Arad nu câştigă pe terenul lui CS Mioveni (la egalitate de puncte cu argeşenii, aceştia au avantajul meciului direct) sau cu un egal dacă arădenii pierd la o diferenţă mai mare de trei goluri.

FCSB se califică dacă va câştiga partida cu FC Botoşani şi dacă UTA Arad va pierde în deplasarea cu CS Mioveni sau dacă arădenii fac egal, caz în care roş-albaştrii trebuie să învingă la o diferenţă de cel puţin trei goluri.

FC Botoşani vine după catastrofa de la Ovidiu, 0-8 cu Farul Constanţa în SuperLiga, dar moldovenii n-au mai câştigat de şapte meciuri (şase în campionat şi unul în Cupa României).

FCSB, în schimb, este pe val, şi vine după trei victorii consecutive în SuperLiga, unde a ajuns deja pe locul 4, la două puncte de ocupanta locului 3, Rapid, în condiţiile în care mai are de disputat şi o restanţă, acasă cu CFR Cluj.

Gigi Becali a decis ca FCSB să trimită în Moldova o echipă experimentală, urmând ca titularii obişnuiţi să fie menajaţi pentru ultimele meciuri din campionat.

„Va fi o selecționată de tineri și foarte tineri la meciul cu FC Botoșani. Cuprinde cei mai buni jucători de la grupa de elită, în mod special. Îi urmărim, îi ținem sub observație. Să vedem ce înseamnă pasul spre seniori. Ei au o vârstă de 16, 17 ani”, a spus Leo Strizu, antrenorul principal din acte al celor de la FCSB.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 24 de ori (o dată în Cupa României), FCSB câştigând 18 meciuri, FC Botoşani unul singur, alte cinci terminându-se la egalitate.

În ultimul meci direct, disputat pe 1 decembrie, în campionat, FCSB s-a impus cu 3-2 pe terenul lui FC Botoşani, golurile fiind marcate de Tamm 21, Compagno 30, Edjouma 73, respectiv Mailat 13, 66.

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate la pauza sau la finalul meciului FC Botoşani - FCSB.

FC Botoşani vs FCSB
PsF X


Cotă 1.67


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol