​Dinamo - PPD Zagreb, meci contând pentru etapa a 9-a a Grupei A din EHF Champions League, este programat, joi, 8 decembrie, în Sala Polivalentă din Bucureşti, de la ora 19:45, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4, Prima Sport 3 şi Orange Sport 3.

Minge de handbalFoto: Anke Waelischmiller/Sven Simon / AFP / Profimedia

Dinamo este tot mai aproape play-off-ul Ligii Campionilor, iar o victorie în meciul cu PPD Zagreb i-ar asigura în mare măsură calificarea în faza premergătoare sferturilor de finală ale competiţiei.

Dinamo vine după trei victorii consecutive în grupă, 29-28 cu PPD Zagreb (d), 32-27 cu Wisla Plock (a) şi 28-26 tot cu Wisla Plock (d), astfel că „dulăii” au ajuns pe locul 4, cu 9 puncte după opt meciuri (primele două clasate din cele opt echipe ale grupelor merg direct în „sferturi”, fază în care echipele de pe locurile 3-6 vor ajunge după un play-off).

Având deja patru victorii şi un egal, trupa antrenată de Xavi Pascual s-ar distanţa la şase puncte de PPD Zagreb (locul 7) dacă o învinge pe campioana Croaţiei şi la Bucureşti, diferenţă aproape imposibil de recuperat în cele cinci etape rămase de disputat (se acordă două puncte la victorie şi unul la egal).

„Să fii în Final Four? E imposibil să fii acolo în următorii zece ani. Toată lumea vrea să ajungă în Final Four, dar există Barcelona, Kielce, PSG, echipele din Norvegia care vin acum, echipele din Germania, Kiel, Flensburg, Magdeburg...

În acest moment, nu avem această capacitate. În viitor, vedem, dar e complicat. În momentul de faţă, dacă intrăm în fazele eliminatorii, e ceva extraordinar”, a declarat Xavi Pascual.

Dinamo, care domină autoritar campionatul intern, unde are 14 victorii din tot atâtea meciuri, se bazează mai ales pe extrema dreaptă Andrii Akimenko, internaţionalul ucrainean transferat în vară de la KS Azoty Pulawi (Polonia), acesta fiind cel mai bun marcator al „dulăilor” în Liga Campionilor, cu 41 de goluri.

Cele două echipe s-au întâlnit în meciul tur pe 2 noiembrie, în Croaţia, când Dinamo s-a impus în faţa lui PPD Zagreb cu 29-28, după ce a fost condusă tot timpul şi cu golul victoriei marcat în ultima secundă, dintr-o aruncare de la 7 metri.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1: victorie a gazdelor în meciul Dinamo - PPD Zagreb.

Dinamo vs PPD Zagreb 1

Cotă 1.30


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol