Portugalia - Elveţia, meci contând pentru optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, este programat, marţi, 6 decembrie, de la ora 21:00, pe Lusail Iconic Stadium din Lusail, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prima fază eliminatorie a competiţiei din Golf se încheie cu partida dintre Portugalia şi Elveţia, una care va pune la grea încercare orice parior.

Portugalia a câştigat Grupa H, asigurându-şi primul loc după primele două meciuri, 3-2 cu Ghana şi 2-0 cu Uruguay, lucru care a făcut ca înfrângerea din ultima partidă, 1-2 cu Coreea de Sud, să nu o afecteze decât din punct de vedere al palmaresului.

Selecţionerul Fernando Santos va miza şi acum pe Cristiano Ronaldo, care tocmai a devenit primul jucător din istorie care a reuşit să marcheze la cinci ediţii ale Cupei Mondiale.

Mai mult, CR7 este cel mai tânăr (CM 2006, gol cu Iran, la 21 de ani şi 132 de zile) şi cel mai bătrân (CM 2022, gol cu Ghana, la 37 de ani şi 295 de zile) marcator all-time al Portugaliei la Cupa Mondială.

Lusitanii au însă în lot şi alţi fotbalişti de top, cum ar fi Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Felix (Atletico Madrid), Rafael Leao (AC Milan), Bernardo Silva, Joao Cancelo şi Ruben Dias (toţi de la Manchester City) sau Vitinha (Paris Saint Germain).

Elveţia a terminat pe locul 2 în Grupa G, după 1-0 cu Camerun, 0-1 cu Brazilia şi 3-2 în meciul decisiv cu Serbia, în care a condus cu 1-0 şi a revenit, apoi, de la 1-2.

Aflaţi la cincea participare consecutivă la o Cupă Mondială, elveţienii sunt pentru a treia oară în optimile de finală, după ediţiile din 2014 şi din 2018, dar în „sferturi” n-au mai ajuns de la CM 1954.

Vedetele trupei pregătite de selecţionerul cu origini turceşti Murat Yakin sunt Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka, ambii cu origini kosovare, şi Breel Embolo, atacantul născut în Camerun.

Câştigătoarea meciului Portugalia - Spania va juca în sferturile de finală cu învingătoarea din partida Maroc - Spania, programată, marţi, 6 decembrie, de la ora 17:00, pe Education City Stadium din Al-Rayyan.

Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum de 11 ori, Portugalia impunandu-se de şase ori, Elveţia de trei ori, alte două meciuri încheindu-se la egalitate.

Ultimele doua partide directe au avut loc în ediţia 2022 din Liga Națiunilor, când fiecare dintre cele două reprezentative s-a impus pe teren propriu, Portugalia cu 4-0, iar Elvetia cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,95 pentru pronosticul 1: victorie pentru Portugalia în meciul cu Elveţia.

Portugalia - Elveția
1

Cotă 1.95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol