Franța - Danemarca, meci contând pentru Grupa D de la Cupa Mondială, este programat, sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 18:00, pe Stadium 974 din Doha, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Franţa se califică în optimile de finală ale turneului final din Qatar dacă va câştiga derby-ul grupei cu Danemarca, în timp ce nordicii n-au voie să piardă pentru a rămâne cu şanse la accederea în fazele eliminatorii de la CM 2022.

Franţa a avut ceva emoţii în partida inaugurală jucată împotriva Australiei, care a reuşit sa deschidă scorul, dar forţa ofensivă a „cocoşului galic” a întors rezultatul până la pauză şi a dus scorul final la un categoric 4-1 (Rabiot 27, Giroud 32, 71, Mbappe 68 / Goodwin 9).

Cu reuşita din această partidă, Kylian Mbappe a devenit cel mai tânăr fotbalist din istoria naţionalei franceze care reușește să marcheze de cinci ori la un Campionat Mondial, iar la doar 23 de ani a ajuns deja la 59 de meciuri şi 28 de goluri pentru “tricolori”.

Din păcate pentru francezi, după ce Karim Benzema a devenit indisponibil pentru meciurile de la Cupa Mondială, selecţionerul Didier Deschamps l-a pierdut şi pe Lucas Hernandez (Bayern Munchen), care a suferit o accidentare gravă şi va lipsi cel puţin şase luni de pe teren.

Altfel, presa franceză anunţă că Zinedine Zidane va prelua reprezentiva Franţei din ianuarie 2023 și îl va înlocui pe Didier Deschamps indiferent de ce se va întâmpla la turneul final din Qatar.

Danemarca nu a reuşit decât un egal în primul meci, 0-0 cu Tunisia, astfel că trupa lui Kasper Hjulmand îşi poate complica situaţia în cazul unui rezultat negativ în partida cu Franţa.

Danezii au pierdut şi ei un jucător important din primul “11” după prima partidă, pe Thomas Delaney, care s-a accidentat la genunchi şi nu va mai putea evolua la acest turneu final.

Cel mai bun rezultat al Danemarcei la un Campionat Mondial a fost în 1998, la ediţia din Franţa, când a pierdut la limită în sferturile de finală, scor 2-3 cu Brazilia.

Franţa n-a mai câştigat cu Danemarca din 2015 (scor 2-1), nordicii reuşind să se impună în două din ultimele trei partide: 0-0 la CM 2018, tot în faza grupelor, 2-1 (d) şi 2-0 (a) în ediţia 2022 din Liga Națiunilor.

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul 1: victorie a Franţei în meciul cu Danemarca.

Franța vs Danemarca 1

Cotă 1.85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol