​Olanda - Ecuador, meci contând pentru Grupa A de la Cupa Mondială, este programat, vineri, 25 noiembrie, de la ora 18:00, pe Khalifa International Stadium din Doha, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Olanda şi Ecuador se întâlnesc într-un meci care poate decide prima echipă calificată în fazele eliminatorii, o altă miză importantă a ocupării locului 1 în Grupa A fiind evitarea Angliei, favorită la câştigarea Grupei B, în optimile de finală ale CM 2022.

Prezentă pentru a 11-a oară la un Campionat Mondial, „portocala mecanică” speră să dea marea lovitură, fiind singura reprezentativă dintre marile forţe a lumii care nu a câştigat încă marele tofeu.

De menţionat că Olanda a revenit la Cupa Mondială după opt ani, ratând prezenţa la turneul final din Rusia (prima necalificare după 16 ani).

Olanda a debutat la turneul final din Golf cu o victorie obţinută pe finalul partidei cu Senegal, scor 2-0 după golurile marcate de Gakpo (84) şi Klaasen (90+9), după ce în prima repriză nu a expediat nici măcar un şut pe poartă.

Louis van Gaal, care tocmai s-a vindecat de cancer la prostată, este neînvins de când a preluat cel de-al treilea mandat de selecţioner al Olandei (din 2021, după cele din perioadele 2000-2001 şi 2012-2014), bifând 12 victorii şi patru remize.

Ecuador are o şansă imensă să egaleze cea mai bună performanţă a sa la un turneu final mondial, şi anume calificarea în optimile de finală, lucru care s-a întâmplat la ediţia din germania (2006).

Sud-americanii au bifat o victorie de control cu Qatar în primul meci din Grupa A, scor 2-0 datorită „dublei” reuşite de Enner Valencia (16p, 31), căpitanul echipei şi starul lui Fenerbahce Istanbul.

Enner Valencia, care a marcat ultimele cinci goluri ale naţionalei sale la un Campionat Mondial, a părăsit terenul accidentat, în minutul 77, dar selecţionerul Gustavo Alfaro a dat asigurări că acesta va juca în partida cu Olanda.

Cele două reprezentative s-au mai întâlnit de două ori până acum, în meciuri amicale, în 2006 când Olanda s-a impus în faţa celor din Ecuador cu 1-0 şi în 2014 când au încheiat la egalitate, 1-1.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Olanda - Ecuador.

Olanda vs Ecuador GG


Cotă 1.90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol