Napoli - Empoli, meci contând pentru etapa a 14-a din campionatul Italiei, este programat, marţi, 8 noiembrie, de la ora 19:30, pe „San Paolo”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Prima Sport 2 şi Orange Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Napoli şi Empoli deschid etapa a 14-a din Serie A cu un meci în care liderul pare a avea o misiune facilă în faţa unui adversar care îşi propune doar să stea cât mai departe de zona „nisipurilor mişcătoare”.

Napoli conduce detaşat în ierarhia din Italia, cu 35 de puncte după 13 meciuri (11 victorii şi două egaluri, plus cel mai bun golaveraj din Serie A, +22), şi o aşteaptă pe Empoli după o serie uluitoare de nouă victorii consecutive în campionat.

Echipa antrenată de Luciano Spalletti vine după o victorie imensă obţinută în deplasare, scor 2-1 cu Atalanta, astfel că are acum şase puncte peste locul 2, ocupat de AC Milan, deţinătoarea titlului în Serie A.

Singurul pas greşit al lui Napoli în ultimele trei luni este înfrângerea de pe terenul lui Liverpool, scor 0-2 în UEFA Champions League, dar meciul nu a avut, practic, nici o miză, ambele echipe fiind deja calificate, italienii chiar de pe primul loc în grupă.

Altfel, Napoli este aproape de a da o lovitură financiară uriaşă, cu georgianul Khvicha Kvaratskhelia, cumpărat în vară cu 10 milioane de euro de la Dinamo Batumi şi ofertat acum, după opt goluri şi 10 pase decisive în toate competiţiile, de mari cluburi ale Europei cu 100 de milioane de euro.

Empoli, echipă antrenată de Paolo Zanetti, ocupă locul 14, cu 14 puncte acumulate în cele 13 etape de până acum, cu opt peste locul 18, primul direct retrogradabil, şi vine după ce a câştigat doar două meciuri din ultimele cinci disputate în Serie A.

Răzvan Marin a fost integralist în ultimele trei partide disputate de Empoli, dar a fost inclus printre cei mai slabi jucători din actuala ediţie a campionatului Italiei, pe baza mediei notelor primite (locul 11 pe o listă a celor mai slabi 20 de jucători din Serie A).

Al treilea cel mai bine cotat jucător din lotul lui Empoli (nouă milioane de euro), internaţionalul român este împrumutat până la finalul sezonului de la Cagliari.

Surprinzător, Empoli a câştigat ambele meciuri cu Napoli în stagiunea precedentă, 1-0 în deplasare şi 3-2 pe teren propriu.

Superbet oferă cota 1,20 pentru pronosticul 1: victorie a gazdelor în meciul Napoli - Empoli.

Napoli vs Empoli
1

Cotă 1.20


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol