Chindia Târgovişte - FC Botoşani, meciul care deschide etapa a 16-a din campionatul României, prima a returului din sezonul regulat, este programat, vineri, 28 octombrie, de la ora 18:00, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Chindia Târgovişte este echipa momentului în SuperLiga: de la venirea lui Anton Petrea pe banca tehnică, echipa dâmboviţeană a bifat patru victorii în tot atâtea meciuri, primind un singur gol: 2-1 cu Rapid (a), 1-0 cu FC U Craiova 1948 (d), 1-0 cu CS Mioveni (a) şi 3-0 cu FC Voluntari (d).

Astfel, gruparea de lângă Turnul Chindiei a părăsit poziţiile direct retrogradabile şi ocupă locul 14, cu 15 puncte acumulate în 14 etape (mai are de disputat restanţa cu Universitatea Craiova, acasă, pe 29 noiembrie).

„Este important pentru noi că am legat câteva victorii, ne-am ridicat în clasament. Jucătorii, când vor și își dau silința pe teren, pot bate pe oricine.

Rezultatele și jocul lor demonstrează se pot bate cu oricine de la egal la egal. Mă bucur de moment, trebuie să fim modești în continuare, să ne vedem de treabă și să muncim la fel de bine.

Nu vreau să mă gândesc ce va fi peste nu știu câte etape, mă gândesc doar la următorul meci și încercăm să scoatem maximum”, a declarat Anton Petrea.

FC Botoşani pare să-şi fi oprit căderea şi n-a mai pierdut de patru etape, mai precis de la dezastrul (0-7) cu Sepsi, bifând o victorie, 1-0 cu FC U Craiova 1948 (a), şi trei rezultate de egalitate, 1-1 cu U Cluj (a), 1-1 cu Rapid (d) şi 0-0 cu CS Mioveni (d).

Moldovenii ocupă locul 9 în clasament, cu 18 puncte după 14 etape (mai au o restanţă de jucat, acasă, cu FCSB, pe 1 decembrie), iar antrenorul Mihai Teja şi-a salvat, pentru moment, postul!

„Nu i-am dat niciun ultimatum lui Mihai Teja, însă nu pot spune că voi continua la nesfârșit cu el. Am spus că dacă rezultatele nu sunt cele care ni le-am propus trebuie să se retragă de unul singur. Nu cred că ține de scaun și-l dau afară ca pe nu știu cine!”, a declarat patronul echipei, Valeriu Iftime.

Partida din tur, FC Botoșani - Chindia Târgoviște, s-a terminat 3-2 (Mailat 3, 31p, Florescu 29, respectiv Șerban 13, Mihaiu 48).

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul PsF 1: gazdele să fie în avantaj la pauză la la finalul meciului Chindia Târgovişte - FC Botoşani.

Chindia - FC Botoșani
PsF 1


Cotă 1.90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol