Valencia şi Atletico Madrid se întâlnesc, luni, 29 august, de la ora 23:00, într-o partidă care încheie etapa a 3-a din campionatul Spaniei, transmisă în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Valencia a început nesigură acest sezon, iar după victoria de acasă cu Girona (1-0) a urmat o înfrângere pe terenul celor de la Athletic Bilbao (0-1).

În vară, banca tehnică a fost preluată de fostul internaţional italian Gennaro Gattuso (44 de ani, fost, primtre altele, la AC milan şi Napoli), contestat dur de o mare parte a fanilor de pe „Mestalla”, ba chiar şi de fostul președinte al clubului spaniol, Miguel Zorio, pentru anumite declaraţii considerate discriminatorii contra femeilor, homosexualilor și jucătorilor de culoare.

„Liliecii” au terminat stagiunea trecută pe locul 9 si au deja trei ani de la ultima clasare în primele patru locuri, care asigură prezenţa în grupele UEFA Champions League.

Pentru a nu mai rata cupele europene, Valencia s-a întărit în această vară cu Hugo Duro (atacant adus de la Getafe pentru 4 milioane de euro), Samu Castillejo (venit gratis de la AC Milan), Nico Gonzalez și Samuel Lino (împrumutați de la FC Barcelona, respectiv, de la Atletico Madrid), dar l-a pierdut pe atacantul portughez Goncalo Guedes, vândut la Wolverhampton pentru 32,6 milioane de euro.

Atletico Madrid a ratat, la rândul ei, startul, echipa antrenată de Diego Simeone (aflat la al 12-lea sezon consecutiv pe banca tehnică a „plăpumarilor”) fiind învinsă acasă de Villarreal (0-2) în etapa a 2-a după ce câştigase în prima rundă pe terenul lui Getafe (3-0).

În vară, pe „Wanda Metropolitano” au ajuns fundașul dreapta Nahuel Molina, de la Udinese (20 de milioane de euro), mijlocașul Samuel Lino, de la Gil Vicente (6,5 milioane de euro), Axel Witsel, de la Borussia Dortmund (liber de contract) și Alvaro Morata (revenit de la Juventus, unde a fost împrumutat); au plecat, în schimb, Luis Suarez, Hector Herrera şi Sime Vrsaliko, toți la final de contract.

În ultimele 10 meciuri directe, Valencia nu a câştigat deloc: au fost cinci victorii ale lui Atletico Madrid şi cinci rezultate de egalitate.

În sezonul trecut s-au marcat foarte multe goluri: după 3-3 în turul de la Valencia a urmat un 3-2 pentru gazde la Madrid, după ce oaspeții conduceau la pauză cu 2-0.

Superbet oferă cota 1,42 pentru cel puţin două goluri marcate în meciul dintre Valencia şi Atletico Madrid.

Valencia vs Atletico Madrid



Cotă 1.42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol