FC Copenhaga - Trabzonspor, meci din prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor, este programat, marţi, 16 august, de la ora 22:00, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Prima Sport 2 şi Orange Sport 2.

Pontul zileiFoto: Profimedia

FC Copenhaga, campioana la zi a Danemarcei, este antrenată de doi ani de Jess Thorup, un fost fotbalist al cărui vârf de carieră l-au reprezentat cele două sezoane jucate în 2.Bundesliga pentru KFC Uerdingen 05 (1996-1998).

Ca antrenor a avut un succes mai mare, reuşind mai întâi o promovare cu Esbjerg (2012), apoi două titluri interne, unul cu Midtjyland (2018) şi unul cu FC Copenhaga (2022).

FC Copenhaga este o echipă înființată în 1992, iar în 2006 a ajuns pentru prima dată în istorie în grupele Ligii Campionilor.

Își dispută meciurile de pe teren propriu pe Stadionul „Parken”, același pe care joacă și selecționata Danemarcei.

În actualul sezon intern, FC Copenhaga este pe locul 7 după cinci etape, cu doar şase puncte, iar în ultimul meci a pierdut, acasă, 1-3 cu Randers.

Trabzonspor, campioana surprinzătoare a Turciei (în 2022 a bifat un nou titlu după o pauză de 28 de ani!), îl are pe banca tehnică pe Abdullah Avci, un fost fotbalist cu o carieră departe de a fi impresionantă, dar care ca antrenor a bifat echipe importante precum Beşiktaş, Istanbul Başakşehir şi naţionala Turciei!

Printre vedetele echipei se numără şi internaţionalul danez Andreas Cornelius, atacant care a cucerit trei titluri în ţara natală tocmai cu FC Copenhaga, al cărui golgheter a şi fost, inclusiv în Liga Campionilor!

Trabzonspor a pornit cu dreptul şi în noua stagiune internă, fiind lider după două etape, cu şase puncte (2-0 în deplasare cu Istanbul Başakşehir şi 1-o acasă cu Hatayspor), iar în deschiderea oficială a sezonului 2022-2023 a câştigat Supercupa Turciei, 4-0 cu Sivasspor!

FC Copenhaga şi Trabzonspor, echipe care intră direct în play-off-ul competiţiei, nu s-au mai întâlnit niciodată până acum.

Superbet oferă cota 1,75 pentru un egal sau o victorie a lui Trabzonspor pe terenul lui FC Copenhaga.

Liga Campionilor: FC Copenhaga vs Trabzonspor
Cotă
Egal sau victorie Trabzonspor
1,75

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol