Chelsea - Tottenham, meci contând pentru etapa a 2-a din Premier League, se joacă, duminică, 14 august, pe „Stamford Bridge”, de la ora 18:30, în direct la Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Primul derby-ul al noului sezon din Premier League va avea loc în etapa a 2-a, între Chelsea şi Tottenham, două echipe care luptă pentru supremaţie în Londra.

Chelsea a început campionatul cu o victorie (1-0) decisă de penalty-ul transformat de Jorginho în prelungirile primei reprize ale deplasării de la Everton, în timp ce Tottenham a avut parte de un debut mult mai spectaculos, 4-1 acasă cu Southampton, goluri marcate de Sessegnon, Dier, Salisu (autogol) și Kulusevski, după ce „sfinţii” deschiseseră scorul!

Chelsea a fost preluată de la Roman Abramovici de un consorțiu american patronat de Todd Boehly, miliardarul care mai deține echipele LA Lakers (baschet, NBA) și LA Dodgers (baseball, MLB), şi speră la un sezon în care să câștige cât mai multe trofee, principala țintă fiind Premier League.

Thomas Tuchel, managerul „albaştrilor”, i-a adus în vară pe Raheem Sterling, de la Manchester City, pentru 56 de milioane de euro, şi pe Kalidou Koulibaly, de la Napoli, pentru 38 de milioane de euro, pentru a umple golurile lăsat de plecarea lui Antonio Rudiger (Real Madrid), Romelu Lukaku (Inter, împrumut) și Andreas Christensen (FC Barcelona).

Tottenham a prins stagiunea trecută un loc de Champions League, iar peste vară trupa lui Antonio Conte s-a întărit cu Richarlison, de la Everton, Yves Bissouma, de la Brighton, Ivan Perisic, de la Inter, şi Clement Lenglet, de la FC Barcelona.

În ultimele 10 meciuri directe, Chelsea s-a impus de 7 ori, Tottenham a câştigat două partide, iar o întâlnire s-a încheiat la egalitate.

Tottenham a reușit să câștige o singură dată pe „Stamford Bridge” în Premier League: din 30 de partide care au avut loc pe terenul „albaștrilor” în această competiție, gazdele au câștigat 19, iar 10 s-au încheiat la egalitate.

În sezonul trecut, Chelsea a câştigat ambele dueluri cu Tottenham, 1-0 (d) şi 2-0 (a).

Superbet oferă cota 1,38 pentru o victorie a lui Chelsea sau un egal în meciul cu Tottenham.

Premier League: Chelsea vs Tottenham
Cotă
Victorie Chelsea sau egal
1,38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol