Petrolul - Rapid, meci contând pentru etapa a 5-a din SuperLiga, se joacă, sâmbătă, 13 august, de la ora 21:45, pe Stadionul “Ilie Oană", şi va fi transmis în direct la Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Petrolul - Rapid este derby-ul etapei în etapa a 5-a din SuperLiga României. Cele două rivale tradiţionale au revenit în ultimii ani în elita fotbalului românesc, după ani grei în ligile inferioare.

De altfel, rivalitatea dintre Petrolul şi Rapid datează din 1934, fiind cel mai vechi derby al României! Petrolul Ploieşti a revenit pe prima scenă a fotbalului intern după o pauză de şase ani, perioadă în care a trecut printr-o dizolvare şi o reînfiinţare realizată de suporteri, dar şi prin purgatoriul ligilor inferioare.

Gicu Grozav, Gabriel Tamaş şi, mai nou, Constantin Budescu sunt oamenii cu care antrenorul Nicolae Constantin, fost jucător emblematic al “lupilor galbeni", speră să evite retrogradarea.

Începutul a fost anevoios, salvat însă de victoria din deplasare cu “U" Cluj, venită după un egal norocos obţinut în faţa lui Sepsi.

Petrolul este însă echipa cu cel mai slab atac din SuperLiga, cu doar două goluri marcate în patru meciuri.

Rapid a trecut cu bine de startul incendiar de campionat, 0-1 cu CFR Cluj (d), 2-0 cu FCSB (a) şi 1-0 cu Universitatea Craiova (d), apoi a urmat o victorie “de control" cu FC Argeş (2-1, a), astfel că Adrian Mutu i-a urcat pe giuleşteni în fruntea clasamentului, la egalitate de puncte (9) cu liderul CFR Cluj.

Trecutul italian al “Briliantului" se reflectă mai ales în organizarea defensivă a echipei sale: Rapid stă cel mai bine la capitolul goluri primate, doar două!

Cele două echipe s-au întâlnit de 119 ori până acum în toate competiţiile interne: Rapid a câștigat 58 de partide, Petrolul s-a impus de 35 de ori, în timp ce alte 26 de meciuri s-au încheiat la egalitate.

Ultimul meci direct Petrolul - Rapid a avut loc în 2020, în Liga 2, când “găzarii" s-au impus cu 2-0.

Petrolul - Rapid nu s-a mai jucat în prima ligă din 2015, când a fost 1-1.

Superbet oferă cota 2,15 pentru o victorie a celor de la Rapid în meciul din deplasare cu Petrolul.

SuperLiga: Petrolul vs Rapid
Cotă
Victorie Rapid
2,15

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol