Real Madrid și Eintracht Frankfurt se întâlnesc, miercuri, 10 august, de la ora 22:00, pe Stadionul „Olimpic” din Helsinki (Finlanda), în Supercupa Europei, transmisă în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Real Madrid, campioana la zi a Spaniei şi a Europei, a câştigat Liga Campionilor, pentru a 14-a oară în istorie, pe 28 mai, după o finală cu Liverpool, pe Stade de France din Paris, scor 1-0, graţie golului marcat de Vini Jr. în minutul 59.

A fost meciul care i-a adus lui Carlo Ancelotti un nou record, acela de a fi singurul antrenor cu patru trofee Champions League câştigate (două cu AC Milan, două cu Real Madrid), pe lângă cele două cucerite ca jucător (ambele cu AC Milan).

Italianul este şi singurul antrenor din lume campion în fiecare campionat din Top 5: Anglia cu Chelsea, Spania cu Real Madrid, Italia cu AC Milan, Germania cu Bayern Munchen şi Franţa cu Paris Saint Germain.

După „dubla” La Liga - Champions League, Real Madrid a trecut la împrospătarea lotului: au venit Aurelien Tchouameni de la AS Monaco (80 de milioane de euro, plus alte 20 din diverse bonusuri) şi Antonio Ruddiger de la Chelsea (liber de contract), dar au plecat trei nume uriase din istoria recenta a „Los Blancos”, Marcelo, Isco şi Gareth Bale.

Eintracht Frankfurt a terminat ultima stagiune din 1.Bundesliga pe locul 11, dar a câştigat Europa League, pe 19 mai, după o finală cu Glasgow Rangers jucată pe „Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla şi decisă la loviturile de departajare (1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute; 5-4 la penalty-uri).

Antrenorul Oliver Glasner, instalat pe banca tehnică a „vulturilor” în vara anului trecut, a realizat câteva mutări importante în lot: Jens Petter Hauge, norvegianul care a fost împrumutat sezonul trecut de la AC Milan, a fost achiziționat definitiv pentru 10 milioane de euro; de asemenea, s-au plătit 6 milioane de euro pentru Lucas Alario (de la Bayer Leverkusen), 4 milioane de euro pentru Mario Gotze (de la PSV Eindhoven), 3,5 milioane de euro pentru Kristijan Jakic (de la Dinamo Zagreb) și 2,5 milioane de euro pentru Hrvoje Smolcic (de la Rjieka).

Dacă Real Madrid este la primul meci oficial al sezonului, Eintracht Frankfurt a jucat deja un meci, soldat cu eşec catastrofal, 1-6 cu Bayern Munchen, pe teren propriu, în prima etapă din 1.Bundesliga.

Cele două echipe s-au întâlnit oficial o singură dată în istorie, în finala Cupei Campionilor Europeni, sezonul 1959-1960, pe Hampden Park din Glasgow (Scoţia), când a fost Real Madrid - Eintracht Frankfurt 7-3.

A mai fost un amical în 2008, disputat în Germania, scor 1-1. Real Madrid are patru Supercupe ale Europei în palmares, una mai puțin decât AC Milan și FC Barcelona, în timp ce Eintracht Frankfurt joacă pentru prima oară pentru acest trofeu.

Superbet oferă cota 1,50 pentru ca Real Madrid să câştige meciul cu Eintracht Frankfurt din Supercupa Europei.

Supercupa Europei: Real Madrid vs Eintracht Frankfurt
Cotă
Victorie Real Madrid
1,50

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol