CFR Cluj şi Pyunik Erevan se întâlnesc, miercuri, 13 iulie, de la ora 21:30, în manşa a doua din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. În Armenia, scorul a fost egal, 0-0, lucru care lasă deschisă calificarea, chiar dacă, pe hârtie, campioana României porneşte cu prima şansă.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Cu un lot evaluat de Transfermarkt la o valoare de peste cinci ori faţă de cea a adversarului, CFR Cluj nu a reuşit decât o remiză fără goluri la Erevan.

Criza de formă a continuat şi în Supercupa României, pierdută cu 1-2 în faţa celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, în condiţiile în care Dan Petrescu, antrenorul ardelenilor, a preferat să menajeze câţiva titulari tocmai pentru returul cu Pyunik Erevan.

Calculul este simplu: dacă trece de campioana Armeniei şi mai apoi de Dudelange, CFR Cluj are asigurată prezenţa în grupele Conference League, ceea ce înseamnă un venit care poate ajunge la 5 milioane de euro.

Accesul în gurpele Conference League este premiat cu 3,14 milioane de euro, dar se acordă bonusuri pentru punctele câştigate şi pentru cota de market pool.

CFR Cluj poate forţa însă intrarea în grupele Europa League, ba chiar în cele ale Ligii Campionilor, cazuri în care banii sunt mai mulţi.

„Din punct de vedere financiar, meciul cu Pyunik Erevan este vital pentru noi, pentru club. Jucătorii vor avea presiune. Va fi un meci extraordinar de greu, deşi lumea zice că e uşor”, a declarat Dan Petrescu.

Pyunik Erevan vine după al 15-lea său titlu de campioană a Armeniei, dar echipa practic nu există în Europa.

Antrenor este Yegishe Melikyan, un fost internaţional armean în CV-ul căruia cele mai cunoscute echipe sunt Metalurg Doneţk şi Zorya Lugansk şi care are în palmares doar titlul cucerit cu Pyunik Erevan.

Campioana Armeniei a marcat 52 de goluri în ultimul sezon şi a încasat 25.

Golgeterul echipei a fost Hugo Firmino, cu 16 reuşite, dar acesta a plecat liber de contract la rivala FC Ararat.

Din lotul actual, care cuprinde jucători din Estonia, Ucraina, Serbia, Iran, Kazahstan, republica Moldova şi Coasta de Fildeş, cei mai valoroşi sunt estonianul Nikita Baranov şi ucraineanul Anton Bratkov.

Partida CFR Cluj – Pyunik Erevan va fi transmisă în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

CFR Cluj – Pyunik Erevan, echipele probabile:

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, Burcă, Kolingher, Camora – Boateng, Cvek – Deac, Mistrati, Ad. Păun – Debeljuh.

Pyunik Erevan: Buhnev – Kovalenko, Bratkov, Baranov, Vakulenko, Juninho – Mladenovic, Cociuc, Dashian – Otubanjo, Davydian.

Superbet oferă o cotă de 2,05 pentru o victorie a lui CFR Cluj combinată cu peste 2,5 goluri în meci.

CFR Cluj - Pyunik Erevan


Cotă
2.05


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol