În etapa a 13-a din Serie A, prima divizie de fotbal din Brazilia, luni noapte (marți, 21 iunie, de la ora 02:00, în România), se dispută meciul dintre formațiile São Paulo SP și Palmeiras SP.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ambele echipe sunt fruntașe, deși concurența este mare, liga internă având în total 20 de grupări. Și, cel mai important, sunt într-o formă sportivă excelentă, având în spate o serie impresionantă de invincibilitate.

Cum Brazilia este calificată, într-o manieră glorioasă, la turneul final de la iarnă, nu ar fi exclus ca selecționerul Tite (printre altele, fost antrenor la Palmeiras, în 2006) să se uite atent în lotul celor două echipe, pentru a alege ce i se pare mai bun. Nu de alta, dar Palmeiras este chiar liderul clasamentului.

Pe banca echipei din São Paulo stă legendarul Rogerio Ceni, fost mare portar al Braziliei, un excelent executant de lovituri libere. Palmeiras nu va avea viață ușoară. Presiunea este mare pentru orice adversar care vine pe „Estádio Cícero Pompeu de Toledo” (Morumbi), care poate primi 73.501 de spectatori.

În lotul trupei lui Ceni se află un italian cu origini braziliene, Eder, aflat pe final de carieră (are vârsta de 35 de ani).

Senzație face însă un alt atacant, argentinianul Jonathan Calleri, 28 de ani.

Este golgheterul campionatului, cu 9 goluri în 11 jocuri. Calleri are experiențe multiple în Europa, la formații precum West Ham United, Las Palmas, Alaves, Espanyol și Osasuna. Este din anul 2021 la São Paulo.

La Palmeiras lucrează, și o face minunat, un antrenor străin. Portughezul Abel Ferreira, venit în octombrie 2020, face legea la echipă. Înainte, a antrenat trupa greacă PAOK Salonic, având experiențe relevante și în țara natală, la Sporting Braga.

Atacul lui Palmeiras este plin de jucători de 18 și de 19 ani, tocmai buni de vândut în Europa. De bază sunt doi oameni mai experimentați: Rony, 6 goluri, și Dudu, 3 goluri.

Ambele formații traversează o formă de moment excelentă. São Paulo a pierdut ultima oară pe 17 aprilie, 1-3 cu Flamengo. La rândul său, Palmeiras a cedat pe 10 aprilie, 2-3 cu Ceara.

Cele mai recente meciuri directe au adus goluri multe. Pe 3 aprilie, Palmeiras s-a distrat pe teren propriu: 4-0. Și-a luat, practic, revanșa. Pe 31 martie, São Paulo o învinsese cu 3-1. În celălalt meci din 2021, Palmeiras s-a impus în deplasare cu 1-0 (gol Rony).

Superbet are cota 3.2 pentru remiză.

Sao Paulo vs Palmeiras
X
Cotă
3.2

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol