Dinamo își continuă parcursul chinuitor din actualul sezon al Ligii 1 la fotbal cu un meci contra unui adversar care nu s-a resemnat în privința salvării directe de la retrogradare, fără meci de baraj. Partida cu CS Mioveni are loc vineri, 15 aprilie, de la ora 20:30, în etapa a 5-a din play-off.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Gruparea „câinilor roșii” a pierdut din prestanță în ultimii ani. „Nimeni nu ne mai respectă”, s-a plâns președintele Iuliu Mureșan, referindu-se nu doar la adversari, ci și la cei care oficiază la meciurile „roș-albilor”.

Aflată pe locul 14, cu 13 puncte, cu Academica Clinceni și cu Gaz Metan Mediaș, aflate în „morte clinică” și care sunt ca și retrogradate, Dinamo are nevoie de o serie de miracole, pentru a părăsi locul de baraj.

Prestația echipei nu oferă însă cine știe ce optimism. Oficialii încearcă fel și fel de soluții de avarie. Trimis în tribune, directorul sportiv Florin Răducioiu este cerut înapoi, pe bancă, pentru a impulsiona echipa în timpul jocurilor.

Nici antrenorul Dusan Uhrin jr. nu scapă de critici. „Uhrin a alcătuit primul 11 ciudat, a făcut schimbări ciudate. Dinamo continuă să joace fără busolă, Dusan Uhrin n-a găsit încă busola care să aducă echipa pe drumul spre victorie. Și, implicit, spre salvarea de baraj. Unde nu va fi deloc ușor, indiferent care va fi adversara", a spus legendarul Cornel Dinu.

Fostul antrenor și conducător al „câinilor roșii” face referire la partida în care Dinamo a condus-o pe tabelă pe Craiova lui Mititelu cu 1-0, dar a sfârșit prin a pierde, scor 1-2.

A fost încă un meci dezamăgitor pentru „roș-albi”, care nu uită cu fiecare ocazie să-și ofere singuri doze de curaj, spunând că nu vor tremura la baraj, având în vedere decalajul valoric între echipele din Liga 1 și cele din Liga 2.

Pentru Mioveni/Chindia și pentru Dinamo se anunță meciuri de baraj cu Hermannstadt, Universitatea Cluj sau cu Concordia Chiajna.

Sibienii au zdravene probleme financiare, clujenii n-au liniște pe banca tehnică, iar jocul ilfovenilor nu sperie pe nimeni.

Pe locul 12, Mioveni are 22 puncte, poziție la care jinduiește și pentru care luptă cu Chindia, locul 13, tot 22 de puncte.

În sezonul regulat, Mioveni a învins-o pe Dinamo cu 1-0 și cu 2-1. A învins-o inclusiv într-un joc de pregătire, 2-0, pe 12 ianuarie.

Argeșenii știu cum să abordeze adversarii de calibru. Au remizat cu FSCB și cu FC Botoșani, în ultimele jocuri din sezonul regulat.

Superbet pune la dispoziție cota 1.45 pentru Șansă Dublă 1X (victorie Mioveni sau remiză).

CS Mioveni vs Dinamo
1X

Cotă 1.45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol