FC Barcelona vine tare din urmă și speră să prindă locul 2 la finalul sezonului, în spatele rivalei Real Madrid. Duminică, 3 aprilie, ora 22:00, în etapa a 30-a, catalanii au șansa să urce în coasta liderului. Se înfruntă echipele de pe locurile 2 și 4, FC Sevilla, respectiv FC Barcelona.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Andaluzii au 57 de puncte, iar catalanii au 54 de puncte și un meci în minus. O victorie în jocul de duminică ar duce Barcelona pe 2, datorită golaverajului (56-29, față de 40-19). Cu 69 de puncte, Realul pare greu de deranjat de pe prima poziție.

Momentul magic continuă pentru Barcelona, care s-a impus cu 4-0 în derby-ul cu Real Madrid.

„Implantul” Pierre-Emerick Aubameyang a dat satisfacție, la fel și nou-venitul Ferran Torres, în timp ce Adama Traore nu s-a reacomodat la clubul pentru care a jucat la juniori (este un produs al Academiei La Masia).

Pe lista plecărilor s-ar afla francezul Ousmane Dembele, pentru care PSG, convinsă că nu-l poate ține pe Kylian Mbappe, a făcut o pasiune. Cert este că la echipă vor rămâne, ca elemente de bază, Gavi și Pedri.

Presa italiană spune că Xavi l-ar vrea la Barcelona pe „urmașul lui Messi, Dybala.

Jucătorul de la Juventus n-ar fi chiar pe placul tehnicianului. „Este supraevaluat”, cred jurnaliștii spanioli despre argentinian.

„Am făcut deja două transferuri pentru sezonul viitor. Un mijlocaș și un fundaș central, dar nu am voie să le dezvălui numele”, zice președintele Joan Laporta, referindu-se, probabil, la Andreas Christensen (Chelsea Londra) și la Franck Kessie (AC Milan).

Tot de la Chelsea ar veni și stoperul german Antonio Rudiger, profitând că londonezii au mari probleme ca urmare a sancțiunilor impuse patronului Roman Abramovich.

Sevilla nu traversează o formă prea bună. A fost eliminată din Europa League, iar în ultimul meci de campionat a remizat cu Real Sociedad, scor 0-0. În tur, duelul Lopetegui-Xavi s-a încheiat nedecis, scor 1-1.

Ambele goluri au picat în primele 45 de minute. Gazdele au ținut de rezultat o jumătate de oră, în minutul 64 fiind eliminat francezul Kounde.

În 2021, cele două s-au duelat de 4 ori: alte două confruntări au avut loc în semifinalele Cupei, 3-0 și 0-2 pentru Barcelona, și o dată în finalul sezonului trecut, 2-0 pentru Barcleona, la Sevilla, cu Ronald Koeman la cârma catalanilor.

Meciul de duminică se joacă pe „Camp Nou”, care miercuri seară, la partida disputată de formațiile feminine Barcelona și Real Madrid, din sferturile Ligii Campionilor la fotbal, a stabilit un record istoric în fotbalul feminin.

După victoria de la băieți, Barcelona și-a învins marea rivală și la fotbal feminin, 5-2, în returul sferturilor Ligii Campionilor.

În tur, catalanele au câștigat cu 3-1. Jocul a intrat în istorie. A fost partida din fotbalul feminin cu cea mai mare audiență. Clubul catalan a anunțat că 91.553 de fani au fost prezenți pe stadion, stabilind o bornă istorică.

Precedentul record la feminin data din 1999. La finala Campionatului Mondial, între SUA și China, au fost înregistrați 90.185 de spectatori cu 1.368 mai puțin decât la „El Clasico”.

Superbet oferă cota 1.65 pentru G2+ (Barcelona marchează două sau mai multe goluri), la Total Goluri Gazde.

Barcelona vs Sevilla
G2+


Cotă 1.65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol