În etapa a 28-a din Liga 1 la fotbal, Rapid și Dinamo se înfruntă sâmbătă, 26 februarie, de la ora 20:30. Se clatină scaunul ambilor antrenori, iar un nume comun este vehiculat ca soluție salvatoare pentru cele două formații.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Rapid este disperată să câștige. N-a bătut pe nimeni în 2022 în jocurile oficiale. Ultima oară a învins-o, pe 10 decembrie 2021, pe FC Argeș, iar de atunci are 8 meciuri doar cu remize și cu înfrângeri.

Giuleștenii sunt pe punctul de a pierde calificarea în play-off, iar poziția lui Mihai Iosif (47 de ani) este șubredă. S-a vehiculat că Adrian Mutu (43 de ani) ar putea fi succesorul "bardului din Giulești". Dinu Gheorghe, fost conducător al vișiniilor, propune un alt nume.

„Vamă” susține că omul cel mai potrivit pentru a-i lua locul lui Mihai Iosif, în cazul în care conducerea din Giulești îl va demite pe actualul antrenor, este Daniel Pancu (44 de ani), o legendă a echipei pentru care a jucat în total mai mult de un deceniu și a pregătit-o în ligile inferioare.

Rapid este pe locul 8 în ierarhia Ligii 1, cu trei runde înainte de finalul sezonului regulat. 36 de puncte au giuleștenii, cu 6 mai puține decât Farul Constanța, ocupanta locului 6, ultimul care asigură participarea în play-off.

Constantin Schumacher (45 de ani), fost jucător și antrenor la Rapid, a declarat că Mihai Iosif ar trebui să primească încredere pe mai departe.

“Cred în antrenorul Mutu, cred că va putea face față la un club mare. Nu pot să spun acum că ar veni la Rapid, pentru că Miță a făcut minuni. Să vii din Liga 2 și să fii aproape de play-off, nu cred că este posibilitatea să fie dat afară.

Dar cred că se va ajunge și la situația să nu mai poți să ții pe bancă un antrenor fără licență. Dacă Mihai Iosif va face pasul să obțină licența Pro, cred că va spune multe în fotbalul românesc. Ce a făcut la Rapid este, din punctul meu de vedere, fantastic”, a comentat Schumacher.

Totodată, Adrian Mutu abia așteaptă ca, în cazul în care nu se va elibera postul la Rapid, măcar Flavius Stoican să-și fie înlăturat. Deocamdată, echipa din „Groapă” profită din plin de depunctările în serie ale Gazului și urcă de pe loc retrogradabil pe poziția de baraj.

„Câinii” au urcat peste medieșeni în clasament. În plus, profită și de avantajul rezultatelor directe din sezonul regulat. Formația antrenată de Flavius Stoican a câștigat meciul de runda trecută cu 4-0. În tur cedase la limită, scor 1-2.

În prima parte a sezonului, când Dinamo dădea semne de viață, Rapid și Dinamo au remizat, scor 1-1. Gabi Torje a deschis scorul, iar Nicolae Carnat a egalat în prelungiri (90+1).

Superbet are 1.92 pentru Final 1 (victorie Rapid).

Rapid vs Dinamo 1

Cotă 1.92


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol