Liga Campionilor la fotbal revine, pentru a doua săptămână consecutivă, cu 4 partide contând pentru optimile de finală. Marți, 22 februarie, la Londra, Chelsea, deținătoarea trofeului, se duelează, de la ora 22:00, cu OSC Lille, campioana Franței. Este prima manșă din primul tur eliminatoriu al întrecerii europene.

Foto:

Proaspătă câștigătoare a Campionatului Mondial al Cluburilor, gruparea britanică a devenit astfel „campioană a tuturor campioanelor” și își continuă încrezătoare cursa de păstrare a cupei pe care a pus mâna pe 29 mai 2021, la Porto, pe „Estadio do Dragao”, 1-0 în finala cu Manchester City (gol marcat de germanul Kai Havertz, în minutul 42).

Chelsea are șanse reduse la adjudecarea titlului în campionatul național, așa că toate forțele și le aruncă pe traseul din Ligă, o competiție care îi place la nebunie, fiind ținta primordială a patronului rus Roman Abramovic din momentul în care a intrat în fotbal.

Optimile de finală înseamnă 3 „duble” de adjudecat până la marea finală, programată pe 28 mai 2022, la St. Petersburg, în țara lui Vladimir Putin.

Finala găzduită de Rusia este un premiu pentru Gazprom, unul dintre marii sponsori ai competiției, și sponsor de bază, de asemenea, al formației locale Zenit.

Francezii de la OSC Lille s-au prezentat în grupe cu un alt antrenor decât cel cu care au câștigat titlul în Hexagon.

Christophe Galtier a semnat cu Nice, unde i-a luat locul lui Adrian Ursea, în timp ce munca la Lille a fost continuată de Jocelyn Gourvennec.

Trupa din Hexagon a reușit, cu un total de 11 puncte, să câștige Grupa G, devansându-le pe RB Salzburg (10p), FC Sevilla (6p) și pe VfL Wolfsburg (5p).

Șansele campioanei din Ligue 1 de a juca și în ediția viitoare în Liga Campionilor sunt reduse. Distanța față de Top 3 este mare, dificil de recuperat. Asta în timp ce rivala Chelsea este bine înfiptă în Top 4 din Premier League.

Cele două s-au înfruntat, în 2019, în faza grupelor în Liga Campionilor.

Chelsea a învins în ambele meciuri. Există și un scor preferat. Jocurile s-au încheiat cu același scor, 2-1.

La partida din Franța, pentru Lille înscria nigerianul Victor Osimhen, acum vedetă la Napoli (Italia), iar în celălalt joc, pentru Lille a înscris Loic Remy, ajuns acum la Adana Demirspor (Turcia), dar care a bifat în trecut, printre altele, „borne” precum Chelsea, Newcastle și Getafe.

Golurile „albaștrilor” au fost marcate de Tammy Abraham (2), Azpilicueta și Willian. Doar spaniolul se mai află în prezent la echipa din Londra, Abraham evoluând pentru AS Roma sub comanda portughezului Jose Mourinho, un manager care a scris istorie la Chelsea.

În Franța, vineri, Lille a remizat acasă cu Metz, scor 0-0, iar Chelsea a dispus cu 1-0, sâmbătă, de Crystal Palace, în deplasare, gol al marocanului Ziyech (minutul 89).

Superbet pune la bătaie cota 8.5 pentru 2-1 Scor Corect.

Chelsea vs Lille Cotă


Scor exact: 2-1
8.5


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol