Selecționatele de fotbal ale statelor Mali și Guineea Ecuatorială se întrec miercuri, 26 ianuarie (ora 21:00), la Limbe, pentru un loc în sferturile de finală la Cupa Africii pe Națiuni. Este o ediție cu meciuri strânse și cu goluri puține, arată statistica jocurilor din grupă, dar situația se poate schimba în faza meciurilor eliminatorii.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Mali n-a pierdut încă la Cupa Africii. A început cu 1-0 contra Tunisiei, a continuat cu 1-1 cu Gambia și a încheiat seria cu 2-0 contra Mauritaniei.

Primul loc în Grupa F (același număr de puncte ca și Gambia, dar golaveraj mai bun, 4-1, față de 3-1). Echipa a primit în fiecare joc un penalty, transformat de fiecare dată.

În tridentul ofensiv ideal din faza grupelor și-a făcut loc malianul Ibrahima Koné, 22 de ani, din Bamako, 1,9 metri înălțime, care a crescut în Norvegia din 2018 (a jucat la Haugesund și la Sarpsborg), cu o pauză în 2020, când a trecut pe la Adana Demirspor (Turcia).

Până acum, la Cupa Africii, a marcat 3 penalty-uri din 3 acordate, astfel că este o miză să fie ținut pe teren timp de 120 de minute, dacă meciul se va decide la loviturile de departajare.

La națională, Ibrahima are 11 goluri în 9 meciuri, cu un hat-trick la debut, care a avut loc la 18 ani și care i-a deschis calea spre Europa. Specialiștii spun că merită mai mult decât un club din Norvegia.

În schimb, Guineea Ecuatorială a demarat șchiopătând, 0-1 cu Coasta de Fildeș, dar s-a redresat la timp și a învins Algeria și Sierra Leone, ambele victorii au fost cu scorul de 1-0. A prins, astfel, locul 2 în Grupa E, după Coasta de Fildeș.

Mali pornește cu statut de mare favorită să prindă sferturile de finală. O ajută și istoricul confruntărilor directe.

În meciurile dintre cele două selecționate, Mali s-a impus de fiecare dată.

Mereu cu același scor, 1-0. Cele două jocuri au avut loc în același an, 2016. În jocul din deplasare, decisiv a fost Mustafa Yatabare, atacantul de la Sivasspor, care nu se află acum în lot.

Superbet are cota 1.4 pentru PsF 1 (Pauză Sau Final conduce Mali).

Mali vs Guineea Ecuatorială PsF 1


Cotă 1.4

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol