​La Liga, prima divizie a fotbalului din Spania, pornește la drum în forță. În a doua zi din noul an, Getafe scoate la tablă liderul Real Madrid. Se va întâmpla duminică, de la ora 15:00, într-un joc contând pentru etapa a 19-a, ultima a turului.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Real Madrid a avut jucători cu COVID, dar a trecut cu bine peste perioada de inactivitate a acestora.

Atacantul sârb Luka Jovic a fost testat pozitiv joi, la o zi după ce Thibaut Courtois, Federico Valverde, Eduardo Camavinga şi Vinicius Jr au dat teste pozitive.

Luka Modric, Rodrygo, Marco Asensio, Gareth Bale, Marcelo, Andriy Lunin, Isco şi David Alaba au fost, de asemenea, testaţi pozitiv la începutul acestei luni.

Dar și alte formații au astfel de probleme. Campioana Atletico Madrid a precizat că Simeone, căpitanul Koke, mijlocaşul Hector Herrera, plus atacanţii Antoine Griezmann şi Joao Felix au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Atletico, locul 5 în LaLiga, cu 29 de puncte după 18 meciuri, primeşte duminică, 2 ianuarie, pe revelația Rayo Vallecano.

Barcelona a anuţat, de asemenea, că mijlocaşul Philippe Coutinho, fundaşul Sergino Dest şi extrema Ez Abde sunt ultimii jucători ale căror teste sunt pozitive. Clement Lenglet, Dani Alves, Jordi Alba şi Alejandro Balde au fost, de asemenea, testaţi pozitiv recent.

Real Madrid a pierdut ultima oară pe 3 octombrie 2021, 1-2 cu Espanyol Barcelona.

De atunci, o ține doar în victorii și, sporadic, se încurcă în câte o remiză. Sunt 13 succese și două egaluri pentru Los Blancos, în toate competițiile.

Cea mai recentă victorie, 2-1 la Bilbao, pe 22 decembrie, a venit după un surprinzător 0-0 acasă, cu Cadiz.

A fost doar un simplu moment de relaxare din partea liderului, care o are adversară serioasă în lupta pentru titlu doar pe FC Sevilla, 38 de puncte în 18 meciuri.

Real Madrid are 46 de puncte, dar o partidă în plus comparativ cu andaluzii. Pe locul 3 se află Betis Sevilla (33 de puncte, 18 jocuri), iar pe 4 - surpriza Rayo Vallecano (30 de puncte, 18 jocuri).

De bază în atac pentru campioana de iarnă din La Liga, francezul Karim Benzema, golgheterul campionatului cu 15 goluri, este „rege” și pe rețelele sociale.

La finalul anului trecut, Benzema a plecat spre Dubai, pentru Globe Soccer Awards, cu un spectaculos avion privat: un jet marca Boeing 737.

Cu titlul ca și acontat, cu rivalele tradiționale care nu contează, Real Madrid pregătește deja sezonul viitor. Iar presa iberică susține că, din vară, „albii” l-ar putea avea lângă francezul Kylian Mbappé, ca și acontat, pe norvegianul Erling Haaland.

În ultima partidă directă, Getafe a scos o remiză pe teren propriu, scor 0-0, pe 18 aprilie 2021, în finalul sezonului trecut.

Ultimele 3 jocuri cu Real Madrid pe teren propriu, 2-0, 6-0 și 1-0 pentru favoriți.

De altfel, Getafe n-a marcat deloc în poarta Realului, în ultimele 5 jocuri. În primul din această serie, 3-0 pentru Real (era 4 ianuarie 2020), pe terenul celor de la Getafe, arena „Coliseum Alfonso Perez”.

În timp ce Real Madrid conduce ierarhia, Getafe tremură la subsol. Locul 16, cu 15 puncte în 18 jocuri. Același număr de puncte ca Deportivo Alaves, locul 18, ultimul care retrogradează în Segunda Division.

Superbet oferă cota 1.5 pentru PGO (Primul Gol Oaspeții).

Getafe vs Real Madrid
PGO


Cotă 1.5


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol