Dispută în cel mai pur stil italian în campionatul de fotbal din Anglia. 5 înfrângeri consecutive pentru Hornets, în timp ce Spurs vine după un egal. Nicio remiză în 9 meciuri între cei doi antrenori veniți din Serie A, unul de la Sampdoria Genova, iar celălalt de la Inter Milano. Meciul Watford-Tottenham se joacă sâmbătă, 1 ianuarie, de la ora 17:00, în etapa a 21-a.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Watford și Tottenham au o puternică amprentă italiană, fiind pregătite de doi tehnicieni peninsulari: Claudio Ranieri, respectiv de Antonio Conte.

Cele două grupări britanice au meci direct pe „Vicarage Road”, alergând după obiective diferite: uneia îi stă gândul la evitarea retrogradării, cealaltă țintește locul de Liga Campionilor.

Watford vine după o înfrângere grea pe teren propriu împotriva lui West Ham United. După avantajul luat prin golul lui Emmanuel Dennis, echipa lui Ranieri s-a prăbușit și a pierdut cu 4-1.

Perioadă negativă pentru club: 5 înfrângeri consecutive în Premier League. Însă, cu excepția lui Brentford, calendarul nu a fost binevoitor: Leicester, Manchester City, Chelsea și West Ham, după meciurile cu Arsenal (înfrângere) și Manchester United (victorie).

Totuși, un mic semn bun. Deși a pierdut ultimele 5 jocuri, a izbutit să marcheze în toate meciurile cel puțin o dată.

În cealaltă jumătate de teren se va afla un Tottenham (30 de puncte în 17 jocuri), care a remizat în ultima rundă cu Southampton: un 1-1 dezamăgitor pentru Conte, având în vedere superioritatea numerică obținută din minutul 39, dar nefructificată.

Spurs sunt -5 puncte de locul 4, ocupat de Arsenal, dar cu două jocuri mai puțin decât rivalii lor londonezi. Celor de la Spurs le este interzis să mai piardă puncte în deplasare, așa că merg deciși în deplasarea de la Watford.

Cele două echipe se reîntâlnesc după meciul din tur, de pe 29 august, în a 3-a rundă din Premier League: 1-0 pentru Tottenham (gol înscris de Son din lovitură liberă).

Socotind doar meciurile cu Watford gazdă, Spurs a pierdut în 2020, scor 2-1, dar a scos și rezultate bune, cu alte ocazii: 1-1 în decembrie 2017, 2-1 în septembrie 2018 și 0-0 pe 18 ianuarie 2020.

Sunt 9 dueluri directe între Conte și Ranieri: 7 victorii pentru primul și două pentru cel de-al doilea, fără nicio egalitate între ei.

Anul trecut, un succes de fiecare: 2-1 pentru Sampdoria pe „Marassi” și 5-1 pentru Inter, care a și luat titlul în acel sezon, pe „San Siro”.

Conte a intrat deja în sufletul fanilor britanici. După meciul cu Crystal Palace, câștigat cu 3-0 pe 26 decembrie, au ieșit de la meci cântând: ”Antonio Conte, he eats spaghetti, he drinks Moretti” („Conte, el mănâncă spaghete, el bea bere Moretti”).

Superbet are, la SuperPariuri, combinația „Peste 1.5 goluri în meci&Peste 8.5 cornere în meci”, pentru care oferă cota 1.75.

Watford vs Tottenham



Cotă 1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol