Deby-ul etapei a 16-a din Spania se ține în Țara Bascilor, între Real Sociedad și Real Madrid, sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 22:00. Bascii s-au "topit" și au redevenit o echipă de nivel mediu, după un start glorios.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Real Sociedad este pe locul 3, cu 29 de puncte, ca și Atletico Madrid, iar miercuri s-a calificat în 32-imile Cupei Spaniei, la capătul unui 4-0 lejer cu Panaderia.

Însă, perioada actuală nu este prea bună, dacă privim prestațiile și rezultatele din Europa și din Primera Division.

În campionat, 0-1 cu Espanyol, eșec care venea după 1-2 cu AS Monaco, la Monte Carlo. Acum, și calificarea în faza superioară a Europa League este pusă în pericol.

Bascii sunt pe locul 3, cu 6 puncte, după AS Monaco, 11 puncte, și PSV Eindhoven, 8 puncte.

Locul 3 trimite în Conference League, așa că pe spanioli îi paște probabil o mică retrogradare, la mijlocul săptămânii viitoare.

Real Madrid a câștigat joi restanța de campionat cu alți bașci, cei de la Athletic Bilbao, 1-0, și s-a distanțat la 7 puncte de locul secund, Atletico Madrid, care are un meci în minus.

A marcat eternul Karim Benzema, din pasa croatului Luka Modric. Francezul a adus a 5-a victorie la rând pentru "albi" în LaLiga și a 7-a în toate competițiile (includem și cele două jocuri din Liga Campionilor).

Bucuros pentru victorie, Carlo Ancelotti l-a consolat pe francez, nevoit să se uite cum Leo Messi ridică "Balonul de Aur".

"Karim va câștiga trofeul la anul", crede italianul, deja convins că Real nu poate rata titlul în 2022, cu Barcelona dezorganizată și cu Atletico Madrid incapabilă să repete sezonul trecut.

Pe "Bernabeu", la jocul cu Bilbao s-a scandat: "Karim balon de oro".

Cu Bilbao, echipa lui Ancelotti a folosit din plin intervențiile miraculoase ale belgianului Courtois, acumulând 11 victorii în prima ligă.

Ancelotti a folosit formația care câștigase duminică împotriva echipei FC Sevilla, singura schimbare fiind revenirea lui Lucas Vazquez pe postul de fundaș dreapta în locul lui Carvajal. În față, tridentul compus din Asensio, Benzema și Vinicius.

Superbet oferă cota 1.67 pentru șansa dublă 1X (gazdele câștigă sau fac egal).

Sociedad vs Real Madrid
1X
Cotă 1.67

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol