În etapa a 17-a din Liga 1 la fotbal, Farul Constanța se deplasează în Ardeal, pentru jocul de luni, 29 noiembrie, ora 17:30, cu Gaz Metan Mediaș.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Gică Hagi rămâne figura centrală la dobrogeni. "Regele" este un subiect actual prin prisma discuțiilor avute cu Răzvan Burleanu pentru preluarea postului de selecționer, după ce lui Mirel Rădoi i-a expirat contractul și nu vrea să-l prelungească.

Zilele trecute, președintele FRF a încercat să-l numească selecționer pe Gică Hagi, propunerea sa fiind refuzată, după o întâlnire avută de cei doi. Hagi a motivat că ar fi conflict de interese să preia naționala, fiind implicat ca acționar și ca antrenor la Farul.

Nu e prima oară când "Regele" respinge o astfel de ofertă pentru a continua proiectul la clubul său. S-a întâmplat și în 2016 și în 2017.

Gică Hagi l-a contestat extrem dur pe Răzvan Burleanu câțiva ani după ce acesta a fost ales președintele FRF, în martie 2014. "Regele" l-a susținut pe Gică Popescu, dar cumnatul său a fost condamnat cu o zi înaintea scrutinului, pentru implicarea în Dosarul Transferurilor.

După ce ani la rând a protestat prin refuzul de a asista la meciurile "tricolorilor", dezghețul relației Hagi - Burleanu a început în 2018 și s-ar baza pe interes.

Anume faptul că Farul, care crește juniori de perspectivă, are nevoie de vitrina pe care o reprezintă reprezentativele.

Farul nu s-a descurcat prea bine în deplasare. Până la meciul cu FC Botoșani, adjudecat cu 2-0. Vine după 0-0 cu UTA, iar nevoia de puncte pentru a urca din nou în zona play-off este mare.

Acum, Farul este pe 8, la trei puncte de Botoșani și de Rapid. În schimb, Gaz Metan, învinsă runda trecută de Mioveni, este pe 14, înainte de startul rundei.

În tur, 2-0 pentru Farul, goluri Jefte și Petre, cei doi atacanți de bază ai echipei.

Cota 2 la Superbet pentru victorie pentru Farul.

Gaz Metan Mediaș vs Farul
2
Cota 2.00

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol