​În optimile de finală ale Cupei României la fotbal, miercuri după-amiază, de la ora 18:00, formația din Baia Mare o va testa pe deținătoarea trofeului, CS Universitatea Craiova, care este și câștigătoarea Supercupei României.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Partida se joacă fără spectatori, conform ultimelor norme impuse de autorități ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Băimăreanii se distrează în Seria a 10-a din Liga 3. Echipa are 22 de puncte, cu 3 peste Băile Felix și cu 4 puncte în fața celor de la Someșul Dej. Promovarea în Liga 2 nu pare să fie o problemă.

Baia Mare a pornit de jos în Cupă: mai întâi, victorie cu rivala locală Olimpia Satu Mare, 2-0, apoi a lăsat-o în urmă pe Comuna Racea, fără ca meciul să se dispute.

Mai greu a fost duelul cu divizionara secundă Unirea Dej. A decis golul „tunarului” Stanciu (minutul 64).

Echipa este antrenatră de Ciprian Danciu și de Ovidiu Mic. Primul este un fost jucător la Universitatea Craiova (2000-2002).

Danciu este născut în Baia Mare, pentru care a jucat în perioada 1993-1999, înainte să plece la Rocarul bucureștean al unui alt oltean, Gheorghe Nețoiu.

Echipa maramureșeană are un atacant care sperie apărările din fotbalul mic: Ciprian Stanciu, care tocmai a marcat o „dublă”, la ultimul meci: 3-0 cu CFR Cluj 2.

S-a jucat tot pe stadionul Municipal „Viorel Mateianu”, arena care va găzdui și jocul cu „Știința” lui Rotaru.

Craiova are o serie fabuloasă: 5 victorii la rând fără gol primit.

Dintre acestea, două succese au fost cu 5-0 plus două victorii cu 1-0 și un 2-0 cu rivala locală, FCU Craiova 1948. Ultimul meci în care olteanii au ieșit supărați de pe teren datează de pe 20 septembrie, 0-1 cu campioana CFR Cluj.

Oltenii dirijați de Laurențiu Reghecampf dețin o zestre de 25 de puncte, în 13 partide de campionat, și par intrați în lupta pentru titlu. Doar că nici drumul în Cupă nu-i lasă indiferenți.

Pariul că Baia Mare nu va marca gol, iar CS Universitatea Craiova va bifa al 6-lea meci la rând cu poarta intactă are cota 2.05 la Superbet.