Premier League trage obloanele peste etapa a 8-a luni seară, de la ora 22:00, cu partida de pe „Emirates” dintre Arsenal Londra și Crystal Palace.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Fotbaliștii londonezi au parte de încă un sezon sub linia de plutire. Dueluri precum cel cu Crystal Palace se vor juca de la egal la egal, având în vedere tranziția care nu se mai termină la „tunari”.

Perioada traversată de Arsenal nu este chiar cea mai rea. Victoria de pe 26 septembrie, 3-1 cu Tottenham, a arătat că echipa are forța să se bată cu formații de cupele europene. Iar ultimul eșec datează din luna august, 0-5 cu Manchester City.

Cu atacanți ca Pierre-Emerick Aubameyang și Alexandre Lacazette, plus Martin Odegaard, adus să-i alimenteze cu mingi din spate, Arsenal ar trebui să producă rezultate mai bune.

Altfel, poziția spaniolului Mikel Arteta este pusă zdravăn în pericol. Cel mai valoros din lot rămâne internaționalul britanic Bukayo Saka.

Arsenal a avut dintotdeauna renumele unei formații ofensive. Numai că, în ultimele 3-4 sezoane, de supranumele de „tunari” s-a cam ales praful.

Echipa nu mai prinde loc de cupe europene, după ce era obișnuită cu prezența în grupele Ligii Campionilor.

Un club care a avut atacanți precum Wright, Henry sau Van Persie nu are, deocamdată, niciun marcator între primii 10 tunari din Premier League.

Înaintea de încheierea etapei cu numărul 8, topul este condus de Salah (Liverpool), cu 7 goluri, aflat la egalitate cu Vardy (Leicester).

Pe banca echipei Crystal Palace stă francezul Patrick Vieira, fostul căpitan al tunarilor, așa că meciul va avea parte, în mod cert, de un moment emoționant în startul său.

Crystal Palace vine după două remize cu goluri: 2-2 cu Leicester și 1-1 cu Brighton.

Pariul că gazdele marchează două sau mai multe goluri are cota 1,72 la Casa Pariurilor.