Etapa a 6-a din La Liga le aduce față în față pe FC Sevilla și pe FC Valencia. Se joacă miercuri seară, de la ora 20:30.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Gruparea andaluză traversează o epocă frumoasă. Ultrapremiată în Cupa UEFA, Sevilla și-a propus mai mult de la fotbalul european și, prin urmare, se află meritat în grupele Ligii Campionilor.

Dacă epoca este măreață, momentul nu este chiar de vis. În acest start de sezon, victoriile se nasc chinuit și la intervale măricele de timp. Sevilla tocmai se zbate în zodia egalurilor: 0-0 cu Sociedad, 1-1 cu Salzburg și 1-1 cu Elche.

Fost selecționer al Spaniei în perioada 2016-2018, Julen Lopetegui știe meserie și dispune de ceva „materie primă”. În apărare domină francezul Jules Kounde, 22 de ani, aflat pe lista marilor cluburi ale Europei. De la Sergio Ramos, Sevilla n-a mai avut un stoper atât de căutat pe piața transferurilor.

Forța financiară a clubului a permis aducerea unui jucător din Premier League. Așa s-a ajuns ca talentatul Erik Lamela să o lase pe Tottenham.

Omul care dă tonul la mijlocul terenului este croatul Ivan Rakitic, rămas să se concentreze doar pe echipa de club.

Valencia pornește cu șansa a doua, deși stă mai bine în clasament, fiind pe 3, față de poziția a 6-a pentru Sevilla. ”Liliecii” se prezintă mai mult decât decent. N-au staruri nici pe bancă, nici în lot, iar rezultatele pe care le obțin vin exclusiv din forța grupului.

La momentul actual, Valencia este o echipă de mijlocul clasamentului. Nu are emoții privind retrogradarea, însă Europa nu îi este la îndemână, dacă nu face ceva deosebit.

Valencia s-a luat la trântă cu colosul Real Madrid, duminică noapte, și n-a ieșit deloc șifonată.

S-a terminat 1-2 pe Mestalla, cu formația din capitală egalând în minutul 86 și punctând decisiv în minutul 88. Cu un astfel de traseu, pare să fie sezonul Realului.

Pariul că Valencia va câștiga cel puțin o repriză are cota 2.9 la Stanleybet.