Se vor afla față în față, vineri seară (de la ora 18.30), în deschiderea etapei a doua din Liga 1, două performere din sezonul trecut. Ambele au avut însă un start fals de stagiune, mai dureros pentru gazde, care au plecat din Bănie fără niciun punct.

Foto:

Antrenorul Andrei Prepeliță nu s-a panicat după primele 90 de minute nereușite, mai ales că a pierdut la o formație de play-off, CS Universitatea Craiova, candidată la titlu. Reacția echipei i-a dat speranțe în perspectiva rundelor următoare, iar prima ocazia de a îndrepta lucrurile este meciul de vineri.

Totuși, cele mai recente rezultate nu-i dau speranțe lui ”Prepe”. FC Argeș n-a câștigat niciun meci în luna iulie (0-3 cu Steaua Roșie Belgrad și 2-2 cu Kisvarda, două jocuri amicale). Iar sezonul trecut l-a încheiat cu eșecuri: 1-2 cu Dinamo și 0-1 cu Hermannstadt.

UTA n-a putut trece de nou-promovata FCV Farul Constanța, o echipă ieșită din fuziunea a doua cluburi, Viitorul și Farul, și care are jumătate de echipă la Jocurile Olimpice.

A dus-o bine în presezon, 3-2 cu Ripensia Timișoara, 0-1 cu Hajduk Split, 2-1 cu Aluminij și 1-1 cu HNK Gorica.

Partidele directe au revenit gazdelor

Au fost 5 în istoria recentă: 4-1 și 2-1 pentru Argeș, ambele în 2021. În trecut, trei remize, două în 2020, ambele 1-1, și una în 2019, 0-0.

Prima etapă a oferit meciuri cu scoruri strânse (o singură victorie la două goluri diferență). Echipele, multe de valori egale, sunt odihnite, în start de sezon, și trag în primul rând să nu piardă, apoi se gândesc la victorie.

Scorul 2-1 pentru FC Argeș are cota 9,2 la casa de pariuri Fortuna.