Septuplul campion al Formulei 1, Michael Schumacher, a inselat asteptarile in acest an, cand a revenit in competitie, la volanul unui monopost Mercedes GP. Desi multi considera ca pilotul german a gresit in momentul in care a decis sa concureze din nou in F1, Mercedes GP are incredere in Schumacher si nu-i va cauta inlocuitor la finalul sezonului.

Michael SchumacherFoto: Agerpres

Norbert Haug, directorul Mercedes Motorsport, a acordat un interviu agentiei germane DPA, in care a marturisit ca Schumacher nu se va opri la finalul sezonului, in ciuda rezultatelor obtinute dupa zece etape din campionat. Intrebat daca Mercedes GP se va desparti de Schumacher la finalul sezonului, Haug a declarat: "Cu siguranta nu. Imediat ce vom avea o masina castigatoare Schumacher va deschide din nou sampania de pe cea mai inalta treapta a podiumului, exact ca Nico Rosberg".

Haug a admis ca Schumacher nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor, dar nu-l invinuieste pe german: "Michael a terminat de doua ori pe locul al patrulea in ultimele sase Mari Premii. Aceste rezultate nu inseamna mult pentru Schumacher sau pentru standardele Mercedes, dar inseamna mult daca iei in considerare posibilitatile acelor curse"

Cei doi piloti ai Mercedes GP au inselat asteptarile in acest sezon: Nico Rosberg e pe locul al saselea dupa zece etape, iar Schumi e pe noua, la 109 puncte distanta fata de liderul Lewis Hamilton. Mercedes nu-si pierde insa speranta si spera ca rezultatele celor doi sa se imbunatateasca incepand cu Marele Premiu al Germaniei, ce va avea loc in acest week-end la Hockenheim. "Vom ajunge in varf. Stim de ce e nevoie pentru a castiga curse. Am facut-o inainte si o vom mai face din nou", este de parere Haug.