O mașină a părăsit traseul și a intrat în mulțimea de spectatori care privea competiția de pe margine în timpul cursei Fox Hill Supercross desfășurată duminică, 21 aprilie, în Diyatalawa, un oraș-bază militară din Sri Lanka. Cel puțin 7 persoane au fost ucise și 21 rănite în urma accidentului, relatează BBC.

Accident la o competiție auto din Sri LankaFoto: AFP / AFP / Profimedia

Printre morți se numără patru oficiali ai cursei, precum și spectatori, inclusiv o fetiță de opt ani, a transmis armata din Sri Lanka. Nu au fost făcute publice detalii despre șoferul care a provocat accidentul sau starea lui.

Autoritățile au spus însă că o investigație completă a poliției este în curs de desfășurare cu privire la accidentul de pe pista deținută de armată. Diyatalawa, în centrul sudului Sri Lanka, este un fost oraș garnizoană, iar armata menține o academie acolo.

„Acest accident s-a întâmplat când mașina a sărit de pe banda de rulare”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Nihal Talduwa, potrivit BBC Sinhala.

Potrivit martorilor, accidentul s-a produs la scurt timp după ce o altă mașină s-a răsturnat pe traseu.

Oficialii au încercat să încetinească mașinile în jurul scenei fluturând lumini galbene, dar pe măsură ce mașinile treceau cu viteză, o mașină roșie a deviat de la traseu și s-a izbit de spectatori pe marginea pistei.

Cinci persoane au murit la fața locului, iar două au murit ulterior la spital. Alții rămân într-o stare critică, au spus oficialii.

Pe rețelele de socializare, srilankezii s-au întrebat de ce nu au existat protecții mai mari, criticând lipsa barierelor de siguranță pe unele porțiuni ale pistei.

Evenimentul organizat de Asociația Sportului Auto din Sri Lanka se desfășoară din 1993, dar aceasta a fost prima cursă în cinci ani din cauza restricțiilor pandemice și a problemelor rezultate din criza economică a țării.

Organizatorii au permis accesul gratuit spectatorilor și au susținut că au fost prezenți aproximativ 100.000 de persoane.