Ralf Schumacher a afirmat că teribilul accident suferit de Michael Schumacher (fratele său) la schi, în 2013, i-a schimbat şi lui viaţa.

Michael Schumacher (arhiva)Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Accidentul suferit de Michael Schumacher i-a schimbat viața și fratelui Ralf

Fostul pilot de Formula 1 nu a dezvăluit niciun detaliu cu privire la starea de sănătate a fratelui său, de şapte ori campion mondial.

„Mi-e dor de Michael al meu de atunci. Viaţa este uneori nedreaptă. Michael fusese adesea norocos în viaţa lui, dar apoi a venit acest accident tragic.

Slavă Domnului că am putut face multe pentru el datorită posibilităţilor medicale moderne, dar nimic nu mai este cum a fost. Pot spune că accidentul lui tragic mi-a schimbat şi mie viaţa” - Ralf Schumacher, citat de DPA.

Ralf Schumacher a concurat în Formula 1 între 1997-2007 şi a câştigat şase Grand Prix-uri.

De la teribilul accident suferit în decembrie 2013 în Alpii francezi, se știu prea puține despre starea de sănătate a legendarului pilot Michael Schumacher.

Fratele Ralf nu a făcut excepție și a păstrat secretul în legătură cu situația în care se găsește cu adevărat Michael.

Gina-Maria Schumacher (fiica lui Michael) a ales o carieră în echitaţie şi s-a specializat în rodeo, iar Mick Schumacher a urmat aceeaşi cale ca şi tatăl şi unchiul său Ralf.

Fost campion de Formula 2, germanul în vârstă de 24 de ani a petrecut două sezoane complicate la volanul unei maşini de Formula 1 cu echipa Haas, în 2021 şi 2022, înainte de a deveni pilot de rezervă la Mercedes în 2023, transmite News.ro.

Cariera unui pilot fantastic - 7 titluri mondiale în Formula 1

Michael Schumacher s-a născut la 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen.

El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit.

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari).

El s-a retras prima dată din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit în Marele Circ în 2010.

Însă în trei sezoane petrecute la Mercedes germanul nu a mai arătat forma care l-a consacrat. Michael Schumacher nu a reuşit în această a doua etapă a carierei decât un loc 3, la Valencia, în 2012, şi patru clasări pe locul 4.

Ca pilot, Schumacher a avut un singur accident serios. La 11 iulie 1999, campionul german a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu la piciorul drept, după ce monopostul Ferrari condus de el a părăsit pista şi a izbit puternic un zid de protecţie format din cauciucuri.

El a lipsit atunci 98 de zile din F1, şase curse, revenind la ultimele două Grand Prix-uri ale sezonului.

Michael este căsătorit cu Corinna din 1995 şi au doi copii, Gina Maria (26 ani) şi Mick (24 de ani).

Familia Schumacher s-a stabilit în anul 2007, la Gland, Elveţia, o staţiune pe malul lacului Leman, în apropiere de Geneva. Averea lui Schumacher a fost estimată în 2010 la peste 600 de milioane de euro.

Accidentul de schi care i-a schimbat viața lui Michael Schumacher

La 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel.

El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală.

Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă. El a fost transferat la 18 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland, informează News.ro.

De-a lungul timpului nu au putut fi aflate prea multe detalii despre starea de sănătate a lui Michael, familia ținând departe de ochii presei situația multiplului campion mondial.