Die Aktuelle va fi dată în judecată de familia lui Michael Schumacher, după ce în revista din Germania a fost publicat un interviu fals (generat de inteligența artificială) cu legendarul pilot din Formula 1, informează ESPN.

Michael SchumacherFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Die Aktuelle a publicat un interviu cu Michael Schumacher generat de inteligența artificială

Pe copertă, revista a promis un interviu exclusiv cu Schumacher, care nu a mai fost văzut în public după ce a suferit un accident la schi, în decembrie 2013.

Die Aktuelle preciza că este vorba de primul interviu cu septuplul campion mondial de Formula 1: „Fără răspunsuri date cu jumătate de propoziţie de prieteni. Răspunsuri de la el. De la Michael Schumacher, 54 de ani!”.

Abia după publicarea interviului, revista a dezvăluit că era vorba de un articol generat de un chatbot.

Un purtător de cuvânt al familiei Schumacher a anunţat că familia va face demersuri în instanţă în acest caz, scrie News.ro.

Accidentul de schi care i-a schimbat viața lui Michael Schumacher

La 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel.

El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală.

Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă. El a fost transferat la 18 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland, informează News.ro.

De-a lungul timpului nu au putut fi aflate prea multe detalii despre starea de sănătate a lui Michael, familia ținând departe de ochii presei situația multiplului campion mondial.

>> Cariera unui pilot fantastic - 7 titluri mondiale în Formula 1