Lewis Hamilton, câștigător în trei din cele patru curse desfășurate în actualul sezon al Formulei 1, vrea să semneze prelungirea contractului cu Mercedes până la venirea pauzei de vară.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pilotul britanic Lewis Hamilton trebuia să semneze un nou contract încă din iarna trecută, dar discuțiile nu au ajuns la un consens, potrivit BBC.

Directorul echipei, Toto Wolff, a dorit să aștepte până când Hamilton securizează al șaptelea titlu din carieră. Dar când s-a întâmplat asta, britanicul s-a îmbolnăvit de coronavirus și discuțiile au intrat în impas.

Acum, Hamilton vrea ca semnarea prelungirii să aibă loc până la pauza de vară din F1.

După victoria din Grand Prix-ul Spaniei, Hamilton a declarat că nu vrea să ”grăbească lucrurile, dar discuția este una sensibilă ce trebuie începută”.

„Sunt foarte complexe (n.r. discuțiile de prelungire) și sper să le începem odată, asta dacă nu interferează cu cursele”, a mai declarat Hamilton.

Mi-am ruinat iarna și sunt sigur că nici pentru Toto nu a fost facil. Am simțit că nu am avut niciun fel de vacanță”, a mărturisit britanicul.

Hamilton a ținut totuși să accentueze faptul că vrea ca discuțiile contractuale să nu îl distragă de la actualul sezon F1: „Mai avem încă 19 curse de câștigat. Dar ar fi benefic să finalizăm discuțiile până în pauza de vară pentru a putea avea o imagine clară asupra viitorului.”

Între Grand Prix-ul Ungariei de pe 1 august și cel al Belgiei sunt trei săptămâni de pauză.

Acum o săptămână, Wolff a clarificat că și el ar vrea semnarea unei prelungiri cât mai repede: „Ne-am învățat lecția să nu mai lăsăm totul în pauza destinată sărbătorilor de iarnă”.

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, duminică, pe circuitul de la Montmelo, Marele Premiu al Spaniei, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pilotul este la al treilea succes din acest sezon şi al 98-lea din carieră.