​Mick Schumacher, fiul legendarului Michael Schumacher, aflat în convalescenţă după un grav accident suferit la schi, în 2013, va pilota un monopost Haas şi va debuta în Formula 1, în 2021, informează motorsport.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, Schumacher jr. va intra în Marele Circ la 30 de ani de la debutul tatălui său, septuplu campion mondial, care a avut loc în 1991, la Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps.

Pilotul de 21 de ani va fi coechipier anul viitor cu rusul Nikita Mazepin, de asemenea un debutant în F1.

Schumacher va conduce prima dată maşina actuală a Haas la Abu Dhabi, la 11 noiembrie, când va participa la primele antrenamente libere din cadrul ultimei etape a sezonului, apoi va evolua la testul debutanţilor, care are loc la două zile după cursa din Emiratele Arabe Unite.

Schumacher şi-a obţinut superlicenţa de Formula 1 câştigând campionatul FIA Formula 3, în 2018, cu Prema, înainte de a trece la Formula 2, cu aceeaşi echipă, în anul următor.

El a avut un prim sezon dificil în F2, câştigând o cursă de sprint şi terminând pe locul 12 în clasamentul general, dar a demonstrat progrese semnificative în acest sezon. După ce a câştigat cursele de la Monza şi Soci, Mick Schumacher se află în fruntea clasamentului general, înaintea ultimei etape din Bahrain, din acest weekend.

Schumacher este membru al Ferrari Driver Academy, iar cooptarea lui de către Haas reprezintă o nouă etapă a relaţiei dintre echipa americană şi cea de la Maranello.

"Perspectiva de a fi pe grila Formulei 1 anul viitor mă face incredibil de fericit şi sunt pur şi simplu fără cuvinte. Aş dori să le mulţumesc echipei Haas F1, Scuderia Ferrari şi Ferrari Driver Academy pentru încrederea pe care mi-o oferă. De asemenea, vreau să-mi îndrept dragostea către părinţii mei - ştiu că le datorez totul.

Întotdeauna am crezut că îmi voi realiza visul de a concura în F1. Un mulţumesc uriaş pentru toţi fanii extraordinari ai motorsportului care m-au sprijinit de-a lungul carierei mele. Voi da totul, aşa cum fac întotdeauna, şi aştept cu nerăbdare să merg în această călătorie împreună cu ei şi Haas F1", a declarat Schumacher.

El şi-a făcut debutul oficial în testele de Formula 1 când a condus un monopost Alfa Romeo în Bahrain, în aprilie 2019, înainte de a trece la Ferrari, a doua zi.

În aceste condiţii, niciunul dintre actualii piloţi Haas, francezul Romain Grosjean şi danezul Kevin Magnussen, nu îşi va păstra "volanul" în sezonul viitor.

Haas ocupă locul 9, penultimul, în clasamentul constructorilor, cu numai trei puncte acumulate, înaintea formaţiei Williams, fără niciun punct, informează News.ro.