Campionul mondial de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton, a vorbit despre starea ''deplorabilă'' a planetei şi a susţinut că viaţa sa nu avea niciun înţeles până în momentul în care a devenit vegan, scrie Reuters, conform Agerpres.

Lewis HamiltonFoto: lewishamilton.com

Într-o relatare pe contul său de Instagram, unde are peste 13 milioane de urmăritori, Hamilton a provocat iniţial îngrijorare atunci când a început o serie de postări în care afirma că "îi vine să renunţe la tot".

''De ce să te agiţi atunci când vezi câtă mizerie este în lume şi mai ales când observi că oamenilor nu le pasă'', a scris printre altele Hamilton (34 ani), ridicând suspiciuni în rândul fanilor cu privire la starea sa de sănătate mintală, aceştia dându-i mesaje de încurajare.

Ulterior, el a venit cu precizări, menţionând că s-a referit la situaţia mediului înconjurător şi i-a invitat pe urmăritorii săi să devină vegani.

''Chiar şi acum sunt trist când mă gândesc încotro se îndreaptă această lume. Distrugerea rasei umane este din ce în ce mai posibilă în condiţiile în care exagerăm cu exploatarea resurselor noastre. Lumea este un loc încurcat. Liderii ei sunt needucaţi. Sau poate nu le pasă de mediul înconjurător. Eu vreau ca viaţa mea să însemne ceva şi sincer, până acum, aceasta nu a avut niciun sens'', a punctat pilotul echipei Mercedes, care a adăugat că vrea să contribuie la rezolvarea problemelor.

Hamilton a devenit vegan în urmă cu doi ani, iar recent a devenit investitor la un lanţ de restaurante unde se serveşte mâncare vegană.

Comentariile campionului en titre din Formula 1 vin în contextul în care gruparea ecologistă Extinction Rebellion a organizat acţiuni de protest în mai multe ţări, inclusiv în Marea Britanie, Germania, Austria, Australia, Franţa şi Noua Zeelandă, pentru a forţa guvernele lumii să reducă emisiile de carbon şi să prevină criza climatică, despre care anumiţi experţi afirmă că va cauza foamete şi colaps social la nivel global.