Fostul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher a suferit o lovitura grava la cap in urma unui accident la schi in statiunea Meribel din Alpii francezi, informeaza Reuters. Germanul a fost transportat de urgenta la spital cu un elicopter.

Michael Schumacher Foto: f1.com

Schumacher, in varsta de 44 de ani, a fost transportat cu un elicopter la un spital din Grenoble, a declarat directorul statiunii de schi.

UPDATE Autoritatile din Meribel au anuntat, duminica seara, ca fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a suferit un traumatism cranian grav, dar viata nu ii este in pericol, informeaza AFP.

Jandarmeria montana din Courcheval, care a intervenit dupa accidentul lui Schumacher, a precizat ca germanul a suferit "un traumatism cranian sever".

La scurt timp dupa anuntul autoritatilor din Meribel, ledauphine.com a notat insa ca starea lui Schumacher s-a agravat si ca viata fostului pilot ar fi acum in pericol.

Acesta a subliniat ca Schmacher era agitat dar constient: "Nu stiu cu adevarat gravitatea accidentarii, deocamdata are loc o ancheta. El a cazut la 11.07, in afara pistei, la Meribel. Avea casca si s-a lovit cu capul de o stanca. Interventia a fost rapida, la ora 11.15, el fiind transportat cu elicopterul la spital. Era socat, putin agitat, dar constient. Probabil este un traumatism cranian, dar nu este grav".

Potrivit corespondentului BBC, traumatismul suferit de pilot este grav, dar nu ii ameninta viata.

Michael Schumacher, in varsta de 44 de ani, este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a castigat in cariera 91 de Mari Premii in 307 participari si s-a retras din activitate in 2012.