Ca antrenor coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastic al Romaniei, Octavian Bellu nu a ratat nici una dintre ultimele patru editii ale Jocurilor Olimpice: Barcelona, Atlanta, Sydney si Atena. Noua postura, cea de presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport, l-ar fi indreptatit, de asemenea, sa fie prezent la Beijing. Si totusi, seful sportului romanesc a ramas sa urmareasca Olimpiada din fata televizorului, desi ini]tial fusese inclus pe lista oficialilor care urmau sa faca deplasarea in China.

Motivul oficial oferit de presedintele ANS este acela ca nu a dorit sa faca “turism de serviciu”. “Trebuia sa ramana cineva si acasa pentru ca sunt multe probleme administrative de rezolvat si aici. In plus, acolo nu-mi vedeam rostul. De cate ori am avut o misiune precisa, am fost prezent la Olimpiada. Acum as fi mers doar ca prezenta decorativa si nu era cazul”, a spus Octavian Bellu.

Neoficial insa, relatiile incordate existente in ultimul timp intre conducerile Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, pe de o parte, si cea a Agentiei Nationale pentru Sport, de cealalta parte, l-au determinat pe Bellu sa se razgandeasca in ceea ce priveste plecarea sa la Beijing. Marul discordiei intre cele doua institutii il reprezinta alegerea viitorului presedinte al forului olimpic roman, care va avea loc anul viitor. Octavian Morariu vizeaza un nou mandat, care spera sa-l propulseze in fotoliul de membru al Comitetului International Olimpic. Planurile sale ar putea fi date peste cap insa de Octavian Bellu, pe care tot mai multi oameni de sport il doresc ca sef al COSR.

Daca in urma cu patru ani, Bellu –la insistentele lui Ion Tiriac- s-a retras din cursa de alegeri, cedandu-i locul lui Morariu in fruntea forului olimpic, acum, se pare, ca nu mai este dispus sa faca acest compromis.