Jens Martin Knudsen, fostul portar al reprezentativei Insulelor Feroe, era recunoscut pentru cipilica pe care o purta in timpul meciurilor. Knudsen a debutat in august 1988 intr-un meci amical impotriva Islandei, de altfel acesta a fost primul meci al Insulelor Feroe dupa afilierea la FIFA. Jens Knudsen si-a castigat faima dupa ce a avut cateva parade magnifice in meciul istoric castigat de Feroe in fata reprezentativei Austriei cu scorul de 1-0 in chiar primul meci oficial al feroezilor.

Jens Martin KnudsenFoto: wikia.com

Dupa meciul cu Austria, Martin Knudsen, care lucra atunci intr-o fabrica de procesare a pestelui, si-a capatat porecla "Portarul cu cipilica". Un moment interesant din cariera portarului feroez a fost atunci cand fostul tehnician al echipei nationale, Allan Simonsen, i-a interzis sa mai poarte cipilica si pentru un timp goalkeeper-ul si-a pierdut "farmecul".

Knudsen isi aminteste de nationala Romaniei si mai exact de meciul din preliminariile CM 1994 cand Florin Raducioiu a marcat 4 goluri in poarta feroezilor: "Mi-a dat patru goluri aici. Nimeni nu m-a umilit asa, desi goluri am luat destule la viata mea".

Jens Martin Knudsen a mai jucat si in nationala de handbal a tarii sale si a castigat cateva titluri la gimnastica. Ultimul meci international l-a jucat in data de 14 mai 2006 intr-un meci disputat impotriva Poloniei. S-a retras din activitatea de fotbalist la varsta de 40 de ani si a adunat 65 de selectii pentru echipa Insulelor Feroe, fiind al treilea cel mai selectionat fotbalist feroez din toate timpurile.

Cateva informatii despre reprezentativa Insulelor Feroe

Federatia de fotbal a fost infiintata in 1979, afiliata la FIFA in 1988 si la UEFA in 1990. Primul meci recunoscut de FIFA a fost amicalul disputat impotriva Islandei in 1988 in care feroezii au fost invinsi cu scorul de 1-0. In chiar primul meci oficial de calificare, disputat pe 12 septembrie 1990, Insulele Feroe au produs o surpriza uriasa invingand Austria cu 1-0 prin golul marcat de Torkil Nielsen in minutul 61.