National Arena este al 32-lea stadion european in functie de capacitate si al 19-lea din cele 29 de stadioana de elita conforme cu exigentele UEFA. Spectaculozitatea sa nu consta atat in faptul ca are o mare capacitate ci in micile nuante ce reusesc sa il faca de invidiat. National Arena este al doilea stadion acoperit din Europa, dupa Millennium Stadium din Cardiff.

Bilete UCLFoto: Hotnews

Stadionul a fost proiectat astfel incat intrarea pe stadion sa dureze pana in 20 de minute iar evacuarea de urgenta se poate face in maxim 8 minute. Sistemul de securitate nu permite ca actele de huliganism sa ramana nepedepsite: fiecare loc pe scaun este asociat unui CNP iar camerele de filmat ce impanzesc stadionul pot sa identifice pana si culoarea ochilor celor aflati in tribune.

Cantitatea de beton utilizata pentru constructia arenei este cu aproximativ 25% mai mare decat ar ficerut acelasi proiect intr-o alta tara europeana, din cauza conditiilor seismice din tara noastra. Numarul de 55 600 de locuri poate fi extins pana la 63 000, toate locurile fiind acoperite chiar si in conditiile in care prelata nu acopera gazonul. Acoperirea gazonului cu ajutorul prelatei retractile dureaza aproximativ 15 minute.

Pe stadion se vor afla si 62 de chioscuri de unde spectatorii isi vor putea cumpara sucuri sau sandwich-uri, iar in viitor arena va fi deservita de aproximativ 2000 de locuri de parcare.

Printre specificatiile spectaculoase ale stadionului se afla si cele 4 ecrane uriase, a cate 30 de mp fiecare si 30 de tone greutate, suspendate deasupra gazonului.

Cei ce vor sa asiste la un spectacol fotbalistic pe National Arena au prilejul zilele acestea sa rezerve un pachet de bilete cu reducere de 40% la meciurile Otelului in Liga Campionilor. Simpla rezervare va va introduce in tragerea la sorti in urma careia puteti castiga unul din cele 100 de pachete a cate 3 bilete la meciurile Otelului. Data limita a rezervarii si implicit a inscrierii in concurs este 24 august. Pe data de 28 biletele vor fi puse in vanzare iar cei ce s-au inscris pe www.bileteucl.ro/inscriere isi pot exercita optiunea de a achizitiona pachetul rezervat.